Marcar Fins Socials a la declaració de la renda, ajuda als programes d’inclusió social

 Font:
Font:

Marcar Fins Socials a la declaració de la renda, ajuda als programes d’inclusió social

Resum: 

Quan es marca la casella del 0,7% a la declaració de la renta, ajudem a contribuir amb la lluita per l’exclusió social.

Amb el simple fet de marcar Fins Socials a la renda, s’afavoreix l’ajuda d’integració social a gairebé 5 milions de persones que viuen en la pobresa. Si tots els contribuents marquessin la casella del 0.7% a la seva declaració es podrien destinar 500 milions d’euros, en lloc dels 245 que es van destinar al 2009. D’aquests 245 milions, 190 es van destinar a projectes socials que van dur a terme 378 ONG d’Acció Social.
D’altra banda el Govern va aprovar el passat 26 de febrer, el Plan Extraordinario de Fomento de la Inclusión Social y la Lucha contra la Pobreza 2010, que estableix noves mides per reforçar el Pla d’inclusió social.
Les noves mides aprovades se centren en les següents àrees:

• Atenció directa al ciutadà en risc d’exclusió a través d’ajuntaments i ONG’s.
• Desenvolupament del Tercer Sector.
• Desenvolupament de la població gitana.

Els recursos per l’atenció a les persones en risc d’exclusió social a través de les ONG s’incrementarà amb la creació d’un fons extraordinari de 30 milions d’euros i l’increment de la quantitat de la subvenció del 0,7% de IRPF destinat als programes d’exclusió social. Això suposarà 205 milions d’euros durant el 2010, amb un increment de 14 milions respecte l’any passat.

Llegir més

Afegeix un comentari nou