Pakistan rebrà 80.000 euros d’emergència més de l’ACCD mitjançant Ajuda en Acció

Pakistan rebrà 80.000 euros d’emergència més de l’ACCD mitjançant Ajuda en Acció

Resum: 

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament ha acordat afegir 80.000 euros per a ajudes humanitàries al Pakistan, que gestionarà l’organització Ajuda en Acció i que han de contrubuir a pal•liar la situació d’emergència, arran de les inundació que s’han produït al país.

El passat 10 d’agost, el Comitè Català d’Ajut Humanitari d’Emergència va decidir que l’ACCD destinés 200.000 euros extraordinaris per a ajuda humanitària a Pakistan davant la situació que pateix actualment aquest país a causa de les pluges.

Dels 200.000 euros extraordinaris que l’ACCD va preveure, 120.000 s’han destinat a l’ACNUR (l’Agència de l’ONU per als refugiats) i els 80.000 euros restants seran gestionats per l’organització Ajuda en Acció.

Abans de la gran catàstrofe, Pakistan ja era un país molt vulnerable, amb un 18% de la població vivint en l’extrema pobresa. Ara, aquesta situació s’ha vist agreujada a causa de les inundacions que sofreix el país.

Amb aquesta nova intervenció, els principals destinataris d’aquests ajuts seran unes 1.800 famílies que estiguin a càrrec d’una dona, les que siguin més pobres i afectades, i totes aquelles en què alguns dels seus membres sigui una persona dependent o amb discapacitats. Les famílies beneficiàries rebran aliments com ara sucre, arròs, farina, sal, espècies, galetes i te.

D’altra banda, el Govern espanyol destinarà també 11,8 milions d’euros per ajuts al Pakistan, dels quals ja ha assignat 5,8 milions

Afegeix un comentari nou