Presentada a Nacions Unides l'estratègia de cooperació multilateral al desenvolupament de la Generalitat

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Presentada a Nacions Unides l'estratègia de cooperació multilateral al desenvolupament de la Generalitat

Resum: 

En l'actualitat, el Govern de la Generalitat col·labora amb 15 programes o agències de Nacions Unides i canalitza el 12,56% de l’ajut oficial al desenvolupament a través d’organismes multilaterals.

El passat dilluns 19 d’octubre es va presentar a les Nacions Unides l’Estratègia catalana de cooperació multilateral al desenvolupament, un document que estableix les estratègies i prioritats de la cooperació catalana amb organismes internacionals multilaterals, que la Generalitat considera clau i prioritària perquè permet sumar esforços, capacitats i recursos de múltiples actors.
La presentació de l’Estratègia es va fer en el marc del seminari “Governs descentralitzats i nou multilateralisme”, organitzat per la Generalitat i la Universitat de Nacions Unides a Nova York, i en què han participat responsables de Nacions Unides i de governs descentralitzats.
Des de aquí es va reivindicar “Catalunya com a actor internacional” davant de Nacions Unides i es va demanar a l’organització que tingui “valentia i coratge” i reconegui el paper clau que juguen els governs autònoms descentralitzats en la cooperació al desenvolupament.
Per la seva banda, el director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària, va destacar que “l’estratègia permetrà una relació entre la cooperació catalana i els organismes multilaterals que vagi més enllà de les contribucions financeres i avanci cada cop més en el diàleg de polítiques en la qualitat de la cooperació”.

Llegir més

Afegeix un comentari nou