Publicat el model de l’Impost de Societats de l’exercici 2014

Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:

Publicat el model de l’Impost de Societats de l’exercici 2014

Autor/a: 
Noe Alvarez

Resum: 

Aprovat el model de l’Impost de Societats, que es presentarà a partir de l’1 de juliol, per a totes aquelles entitats que estiguin sotmeses a la presentació de l’impost.

El Ministeri d’Hisenda ha aprovat l’ordre HAP/1067/2015 de 5 de juny, referent a la declaració de l’Impost de Societats per a totes aquelles entitats que estiguin obligades a presentar-ho i que el seu exercici finalitzi el 31 de desembre.

El model de l’Impost de Societats de l’exercici 2014 no presenta novetats rellevants respecte a l’any anterior, que afecti a les entitats no lucratives.

L’obligació de presentació de l’Impost de Societats, variarà segons el règim fiscal que estigui acollida l’entitat. En el cas de les entitats que estiguin acollides a la Llei 49/2002 tindran l’obligació de presentar-ho.

D’altra banda, les entitats parcialment exemptes estaran obligades a presentar la declaració de l’Impost de Societats, si els seus ingressos provenen de l’activitat econòmica per la producció de bens i serveis, però no hauran de presentar la declaració si acompleixen tots i cadascú dels següents requisits :

  • El total dels seus ingressos exempts i no exempts, no superi els 100.000 euros anuals.
  • Els ingressos que corresponen a rendes no exemptes que estiguin sotmeses a retenció no superi els 2.000 euros anuals.
  • Les rendes no exemptes obtingudes estiguin sotmeses a retenció.

El termini de presentació del model per a totes aquelles entitats que el seu exercici comenci l’1 de gener i finalitzi el 31 de desembre serà el dia 20 de juliol si l’entitat vol domiciliar el pagament, en el cas de que el resultat del model sigui positiva. Si la presentació es fa de forma telemàtica o bé surt negativa es podrà presentar fins el 27 de juliol.

Comentaris

Hola,

Així podem entendre que si els nostres ingressos no superen els 100.000 € i no tenim lloguers no l'hem de presentar?

Les subvencions com es comptabilitzen com a ingressos exempts?

Gràcies.

Salutacions,

Jaume Pujadas

Bon dia,

No esteu obligats a presentar l’Impost de Societats si els ingressos totals no superen els 100.000 euros, sempre que no siguin obtinguts a partir d'una activitat econòmica, com la venda de béns o prestació de serveis. Les rendes exemptes són les subvencions, donacions i quotes de socis.

Si vols més informació consulta el següent enllaç.

Gràcies,

Si una entitat ha venut loteria, si no ha carregat cap diferència, tant si ha estat premiat el núm. com si no, cal que presenti la declaració? Entenc que la loteria ja està sotmesa a retenció.

Si hi carrega un suplement, aleshores si que l'hauria de presentar?

Gràcies

Bona tarda,

Si no hi ha recàrrec i es comptabilitza com un dipòsit, no tributarà en Impost de Societats. En el cas d’aplicar un sobrepreu si es tracta com a recàrrec si que tributarà a l’Impost de Societats, si es tracta com a donatiu no tributaria, però és un important posar-ho a la butlleta.

Per a més informació consulteu el següent enllaç:

http://xarxanet.org/economic/recursos/les-rifes-i-loteries

Gràcies,

Bon dia,

A veure si em podeu aclarir dos dubtes que tinc:

1- La meva entitat ha cobrat quotes per prestació de serveis a usuaris i també ha cobrat per serveis que ha fet a altres entitats. Tot i així, no arriba als 2000 € en un any. Hem de fer la declaració?

2-L'exercici econòmic de la nostra entitat és de setembre a agost. Quan hauria de presentar la declaració?

Moltes gràcies per la vostra atenció.

Nacho López

Bon dia,

Són rendes exemptes les subvencions, donacions i quotes de socis, però si vosaltres esteu realitzant prestacions de serveis, si que esteu obligats a presentar l’Impost de Societats. El termini de presentació de l’Impost de Societats és de 25 dies naturals següents als 6 mesos posteriors al tancament de l’exercici. Per tant si l’exercici de la vostra entitat finalitza el 31 d’agost, el termini de presentació finalitzarà el 25 de març.

Si vols més informació consulta el següent enllaç.

Gràcies,

Moltes gràcies per la teva resposta. Una pregunta més.

Cal justificar que l'exercici nostre finalitza el 31 d'agost? En cas afirmatiu? Cal presentar algun document que ho especifiqui? Quin document?

Moltes gràcies!!

Bona tarda,

L’inici i finalització de l’exercici ha d’estar registrat als vostres estatuts, però si que l’hauràs de posar quan confeccionis l’Impost de Societats.

Si vols realitzar en privat més consultes respecte aquest o altres temes de la vostra entitat, pots fer-les aquest enllaç.

Moltes gràcies,

Afegeix un comentari nou