Samsung rescindeix contracte amb un proveïdor per explotació infantil

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Samsung rescindeix contracte amb un proveïdor per explotació infantil

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

L'empresa surcoreana fabricant de dispositius electrònics rescindeix contracte amb la companyia xinesa Dongguan Shinyang Electronics per explotació infantil.

Samsung Electronics va comunicar el passat 14 de juliol que trencava el contracte que tenia amb la proveïdora xinesa Dongguan Shinyang Electronics. El motiu d'aquest trencament és un informe d'un grup d'Estats Units, en el qual acusava aquesta companyia xinesa d'utilitzar treballadors infantils. Tot i què Samsung elabora auditories internes als seus proveïdors, no havien trobat mai indicis d'explotació infantil.

El grup que ha elaborat aquest informe és China Labor Watch, una organització que vetlla per les condicions laborals dels treballadors xinesos. Aquesta organització més d'una vegada ja ha denunciat altres companyies xineses, com Foxconn, per males condicions laborals dels seus treballadors.

Tot i què cada vegada, hi han més controls interns i auditories, per tal d'elaborar productes sense explotació infantil, males condicions laborals i materials conflictius, sempre sorgeixen proveïdors que no compleixen aquests requisits morals. En aquest cas, el consumidor també té molt a dir, apostant fort pels dispositius mòbils ètics.

Per a saber-ne més: El Economista

Afegeix un comentari nou