Bangla Desh: de la tragèdia, a un pas endavant

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Bangla Desh: de la tragèdia, a un pas endavant

Resum: 

La recent tragèdia en un edifici de producció tèxtil de Bangla Desh va posar en evidència les pràctiques productives de les principals empreses de roba internacionals. Ara 31 marques han signat un protocol per la millora de la seguretat en el treball al país; la Campanya internacional Roba Neta ha tingut un paper.

Les directius de l'Organització Mundial del Treball, de Nacions Unides, són vulnerades, segons les ONG de la Campanya Roba Neta, per la majoria d'empreses que localitzen la seva producció a països empobrits, on els costos de producció són més baixos.

A Bangla Desh un treballador a les plantes tèxtils guanya uns 30 euros al mes, i treballa en condicions molt precàries

A excepció de GAP i Wal-Mart, les grans marques tèxtils han signat el protocol, degut, indiquen les ONG de la Campanya, a les pressions de les organitzacions internacionals, sindicals, de drets humans i de comerç just. L'acord vol donar més veu a les organitzacions sindicals de Bangla Desh i portar millores en la seguretat en el treball.

L'acord signat tindrà influència en les més de 1000 fàbriques de roba del país, i és el resultat de les pressions de les ONG de la Campanya Roba Neta i dels principals sindicats mundials.

Les empreses signants són: H&M, Inditex, C&A, PVH, Tchibo, Tesco, Marks & Spencer, Primark, El Corte Inglés, Hess Natur, JBC, Mango, Carrefour, KIK, Helly Hansen, G-Star, Aldi, New Look, Next, Mothercare, Loblaws, Sainsbury's, Benetton, N Brown Group, Stockmann, WE Group, Esprit, Rewe, Lidl, Switcher i Abercrombie & Fitch.

Segons els representants de la Campanya Roba Neta, l'acord és un pas de gegant que portarà un canvi històric en la indústria de Bangla Desh. A Bangla Desh un/a treballador/a a les plantes tèxtils guanya uns 30 euros al mes, i treballa en condicions molt precàries.

Afegeix un comentari nou