Gairebé set milions de persones sense refugi a Pakistan

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Gairebé set milions de persones sense refugi a Pakistan

Resum: 

Més de tres mesos després de les inundacions que van devastar Pakistan, les Nacions Unides adverteixen que les operacions d’auxili a les víctimes segueixen mancades d’un finançament adequat.

Si bé el 15 d’octubre el Secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon, tornava a demanar el recolzament de la comunitat internacional, diverses agències humanitàries adverteixen que, dels 2.000 milions de dòlars sol·licitats a la comunitat de donants, se n’han rebut menys de la meitat, la qual cosa posa en perill el lliurament d’articles de primera necessitat.

A conseqüència de la manca de finançament, actualment uns 6.3 milions de persones segueixen mancats de refugi, segons ha indicat l’Organització Internacional de Migracions (OIM). En aquest context, diverses entitats estan denunciant les dificultats que actualment tenen per donar assistència a les víctimes.

Francisco Yermo, portaveu d’Intermón Oxfam, també ha recalcat que els fons recaptats per Nacions Unides són inferiors al 40% del que s'havia demanat i ha afegit que els països més rics estan incomplint els seus compromisos amb les víctimes de les inundacions. Yermo tem que, amb l'arribada de l'hivern, les taxes de malnutrició, les pneumònies i altres malalties respiratòries augmentin considerablement.

Per la seva banda, la portaveu d’UNICEF a Ginebra, Marixie Mercado, ha advertit que la manca de finançament està amenaçant el treball que l’organització realitza a Pakistan. En concret, Mercado lamenta que, sense finançament addicional, gairebé un milió i mig de persones –la majoria infants- deixarà de rebre aigua potable, un milió perdrà l’ajut sanitari que UNICEF els ofereix i que caldrà, a més, suspendre la vacunació d’onze milions d'infants contra el xarampió.

Finalment, Rauf Engin Soysal, enviat especial de Nacions Unides per a Pakistan, ha recordat que una tragèdia d'aquesta magnitud té efectes sobre tota una generació i que, ara més que mai, és fonamental que "els països demostrin el seu compromís amb la població de Pakistan".

Afegeix un comentari nou