La Bant School arriba a Filipines

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Bant School arriba a Filipines

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

L'eina de cooperació internacional "BANT School" és un projecte de formació en nanotecnologia bioanalítica que proporciona a docents i professionals eines de diagnòstic per a una salut global adaptades a l'entorn econòmic i social. La iniciativa ha comptat amb finançament del Fons de Solidaritat.

El Grup de Sensors i Biosensors del Departament de Química de la UAB ha ideat la BANT (Bioanalytical Nanotechnology) School, un instrument estable que, d'acord amb les recomanacions de l'OMS i de la UNESCO, desenvolupa activitats de cooperació científica internacional. Després d'experiències en diversos països llatinoamericans i del sud-est asiàtic, ha dut a terme una nova iniciativa a Manila (Filipines), que ha comptat amb el suport del Fons de Solidaritat, gestionat per la Fundació Autònoma Solidària (FAS).

El Research Center for the Natural Sciences, de la University of Santo Tomas (UST) ha estat el centre filipí que ha contribuït al desenvolupament del projecte. L'objectiu ha estat realitzar una activitat de formació per a acadèmics i professionals de Filipines en investigació i desenvolupament (R+D) sobre nanotecnologia bioanalítica orientada cap als camps biomèdic i de seguretat alimentària.

Per què nanotecnologia bioanalítica?

Els procediments amb nanotecnologia permeten desenvolupar assaigs avançats de diagnòstic, encarar qüestions de salut global en un entorn sense gaires recursos i poden ser explotats per personal menys qualificat, segons afirma l'equip de la UAB impulsor de l'activitat. Així doncs, la formació en nanotecnologia bioanalítica obre la porta a que alguns laboratoris de països empobrits puguin per si sols executar projectes de R+D lligats a les seves realitats econòmiques i socials.

Degut a la bona acollida per part de les persones assistents, es valora positivament la continuïtat del treball amb aquesta eina, tant a Filipines com en d'altres països sense grans recursos tècnics ni econòmics.

La formació

La UST aglutina tots els seus grups actius en recerca experimental i manté relacions acadèmiques amb universitats de tot el país, aportant una gran tradició en formació permanent. Les persones beneficiàries de l'acció, provinents de diferents institucions filipines, podran introduir les tècniques apreses en els seus llocs de treball, adaptar-les o bé desenvolupar-ne de noves en funció de llurs entorns.

Fins a 40 persones, principalment docents i professionals de la salut i de la seguretat alimentàries, han participat als seminaris. Han consistit en classes teòriques, tallers de construcció i laboratoris de calibratge i discussió sobre l'adaptació de les tecnologies analítiques desenvolupades a la UAB en el context específic de les universitats filipines.

Comentaris

I'm amazed, I must say. Rarely do I come across a blog that's both equally educative and engaging, and without a doubt, you've hit the nail on the head. The problem is something that too few men and women are speaking intelligently about. I'm very happy that I found this in my search for something regarding this.

Afegeix un comentari nou