La UAB i la UPF obren les convocatòries per atorgar finançament a projectes solidaris

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La UAB i la UPF obren les convocatòries per atorgar finançament a projectes solidaris

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La zona de El Chaco, a l'Argentina o La Fundació El Llindar són exemples d'on arriba el finançament de les universitats destinat a cooperació per al desenvolupament i a projectes socials.

Tant la Universitat Pompeu Fabra (UPF) com la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) compten amb un fons econòmic que destina al finançament de projectes solidaris i de cooperació per al desenvolupament. La procedència principal dels recursos és l'aportació voluntària de professorat, alumnat i personal d'administració i serveis a través de matrícules o donacions en la Campanya del 0,7%.

La UPF Solidària té obert el termini de presentació de projectes per obtenir finançament fins el proper 22 de desembre. En la convocatòria 2015 i d'acord amb les bases, tant s'hi poden presentar projectes de cooperació universitària per al desenvolupament, en col·laboració amb ONG o no, i projectes amb col·lectius exclosos o en risc d'exclusió a Catalunya. En el cas del Fons de Solidaritat de la UAB, ja estan disponibles les bases de la nova convocatòria, destinada a membres de PDI i PAS o alumnat de màster i postgrau. L'inici del període de presentació de projectes començarà el 7 de gener de 2015.

Quins projectes es financen?

En el cas de la UAB, es consideren prioritàries les accions de cooperació entre un equip de l'Autònoma i una contrapart també universitària a un país del Sud que estiguin orientades a l'enfortiment de les capacitats docents i de recerca de la contrapart.

Un exemple és el projecte d'Educació Intercultural Bilingüe, a la zona del Chaco, a l'Argentina, en què mestres de 12 escoles de les poblacions més pobres i aïllades del Chaco han format part d'un procés d'enfortiment de les seves capacitats per dur a terme una educació bilingüe en llengües wichí i espanyol a les escoles, on la majoria de docents desconeixen la llengua i les pràctiques culturals de la població indígena.

La UPF Solidària inclou també la línia de la cooperació interuniversitària amb contraparts de Països del Sud. A més, també inclouen projectes destinats a treballar amb col·lectius exclosos o en risc d'exclusió a Catalunya, en què, per exemple, es va atorgar finançament a un Projecte de Servei de menjador social per a persones en risc d'exclusió a Barcelona o per a un Espai de Creació i Teatre Social per a Joves per l'Aula Taller de la Fundació El Llindar.

La convocatòria del Fons de Solidaritat, gestionat per la Fundació Autònoma Solidària, inclou també la possibilitat de presentar projectes destinats a realitzar activitats d'educació per al desenvolupament que s'adrecin a la comunitat universitària, com ara tallers inclosos en màsters duts a terme per les Facultats i que realitza l'alumnat que l'estigui cursant.

Contingut relacionat

La Bant School arriba a Filipines, projecte del Fons de Solidaritat de la UAB

Comença la campanya del 0,7 a les universitats catalanes, notícia a xarxanet.org

En marxa el projecte d’Educació Intercultural Bilingüe al Chaco, a l'Argentina, notícia del web de la Fundació Autònoma Solidària

Afegeix un comentari nou