Una nova fusió en l'àmbit de la cooperació

 Font:
Font:

Una nova fusió en l'àmbit de la cooperació

Resum: 

La Fundació Intervida, i Educació sense Fronteres, s'uneixen per “crear una nova entitat de cooperació global en favor de l'educació i els drets dels infants a tot el món”. Neix Educo.

La diversitat, la pluralitat, la fragmentació i la multiplicitat d'iniciatives, però també el treball en xarxes per afinitats, són constants en el tercer sector. I les fusions també tenen espai. En l'àmbit de la cooperació pel desenvolupament i el sector específic de la infància, la darrera notícia al respecte és la fusió de la Fundació Intervida i d'Educació sense Fronteres, constituint Educo.

Són dues organitzacions amb llarga trajectòria, de nivell estatal i acció global, i amb seu central a Barcelona. La Fundació Intervida ha estat centrada en l'apadrinament d'infants i en la promoció de drets bàsics a zones en desenvolupament. Educació sense Fronteres, en l'establiment de recursos educatius per a col·lectius d'infants de comunitats desfavorides.

L'acord d'unió s'ha signat el 4 de setembre 2013, amb l'objectiu d'aconseguir un impacte més gran en la missió compartida. No hi ha detalls encara de com es planifica l'evolució dels respectius projectes concrets de cadascuna de les entitats que formen de fet, ja, Educo. Actualment les dues entitats tenen programes de cooperació pel desenvolupament basats en l'educació i els drets dels infants a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

Un vídeo recent d'Educació sense Fronteres resum la missió d'ambdues entitats:

Afegeix un comentari nou