608 persones detingudes per tràfic de menors a la Xina

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:

608 persones detingudes per tràfic de menors a la Xina

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

El passat 30 de novembre la policia xinesa va arrestar a 608 persones vinculades al tràfic de menors i va alliberar a 178 infants.

El Ministeri de Sanitat Pública ha comunicat que el passat 30 de novembre la policia xinesa va arrestar a 608 persones en una operació contra les xarxes de tràfic de menors i va alliberar 178 infants.

El tràfic de menors és un fenomen creixent a la Xina, com a conseqüència de les polítiques de control de natalitat, les quals van encaminades a que es tinguin fills enlloc de filles, com a mesura de contenció de l’explosió demogràfica del país.

Aquestes polítiques es van iniciar a l’any 1979 i van ser imposades a base d’incentius, però sobretot, mitjançant mesures coercitives, com multes, pèrdua de beneficis socials i inclús esterilitzacions i avortaments obligatoris.

Aquest desequilibri entre les exigències estatals i la realitat de les famílies xineses ha generat xarxes criminals dedicades al segrest i venda de nens, així com un augment d’avortaments i abandonament de les nenes.

Un exemple d’aquest fet, és que el passat mes de maig, a la província de Hunan, les autoritats van retirar la tutela de setze nenes als seus pares, entenent que violaven les polítiques estatals de control de natalitat, així que ara les petites es troben en centres d’acollida a la espera de tramitar la seva adopció internacional.

A més, s’ha de tenir en compte que la prohibició de tenir més d’un fill ha provocat un desequilibri en qüestió de sexes, estan naixent un percentatge força més elevat de nens que de nenes, ja que molts cops, les nenes son avortades o se les deixa morir.

Un altre efecte pervers és que les dones, a fi d’escapar del control de naixements, pareixen a casa o en clíniques clandestines en condicions molt deficients, motiu que ha fet augmentar la mortalitat materna.

Llegir més

Afegeix un comentari nou