El Protectorat de la Generalitat assumeix provisionalment la direcció de la Fundació Intervida

Autor/a: 
Víctor García
 Font:
Font:

El Protectorat de la Generalitat assumeix provisionalment la direcció de la Fundació Intervida

Autor/a: 
Víctor García

Resum: 

La setmana passada el Departament de Justícia va aprovar que el Protectorat de Fundacions de la Generalitat sigui qui hagi de dirigir provisionalment la Fundació Intervida fins el nomenament de nous patrons.

La decisió es va prendre després que el passat 13 de juliol l’Audiència Nacional hagi aixecat la intervenció judicial de la Fundació al no trobar, després de cinc anys d’investigacions, indicis suficients d'incórrer els delictes d'estafa i apropiació indeguda dels que van ser acusats els fundadors de l’entitat.

La Generalitat ha argumentat que els antics patrons no poden reprendre el control de la Fundació ja que els seus càrrecs estan vençuts. L’objectiu principal d’aquesta mesura és garantir que les activitats d’interès general que desenvolupa la Fundació no es vegin afectades.

El cas de la Fundació Intervida

El cas d’Intervida va començar el mes de juliol de l’any 2007, quan la titular del jutjat d’instrucció número 17 de Barcelona va admetre a tràmit una querella de la Fiscalia que acusava als fundadors de la ONG d’estafa, apropiació indeguda i delictes societaris i en conseqüència va acordar la seva intervenció. La Fiscalia va concloure que els responsables de l’entitat destinaven els diners dels apadrinaments a una xarxa d’empreses lucratives com a constructores i bancs.

El cas va passar a mans del jutge Baltasar Garzón de l’Audiència Nacional al que posteriorment li va substituir el jutge Pablo Ruiz. Ha estat aquest últim jutge qui el passat mes de març de 2012 va decretar l’arxiu provisional al no trobar indicis de delicte i assenyalar que totes les activitats de la Fundació Intervida tenien una finalitat social.

En base aquesta resolució, aquest divendres el jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional ha dictat sentència en què es declara el final de la mesura de la intervenció judicial de la fundació.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou