S'acorda l'elevació a Decret del Pla Nacional de Joventut de Catalunya (2010-2020)

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre
 Font:
Font:
 Font:
Font:

S'acorda l'elevació a Decret del Pla Nacional de Joventut de Catalunya (2010-2020)

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

Resum: 

Consell Rector del Pla Nacional de Catalunya (PNJCat) 2010-2020, integrat per la Direcció General de Joventut, el moviment associatiu juvenil i les entitats municipalistes, ha elevat el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020 per tal que s’aprovi con un Decret del Govern donant així compliment al que estableix la Llei 33/2010, d’1 d’octubre, de Polítiques de Joventut.

El Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020, neix fruit d’una gran feina entre els diferents agents per aconseguir el consens i serà el full de ruta de les polítiques de joventut durant el termini 2010-2020. El teixit associatiu juvenil ha estat una de les parts claus en aquest consens ha estat, juntament amb els grups parlamentaris i el món local.

El Decret neix com a una necessitat d’establir un Pla integral que incideixi en totes les vessants dels joves, tant en el projecte de vida i les seves opcions, com en la situació actual de crisis i com aquesta afecta a la situació laboral dels joves , com en la part formativa i educativa dels joves. El PNJCat 2010-2010, s’estructura en 3 projectes, 7 reptes estratègics i 25 fites que incideixen en àmbits tant diferents com:

  • La necessitat d’aconseguir un increment de la taxa d’emancipació juvenil.
  • Assolir l’èxit en la trajectòria educativa.
  • Incidir en la trajectòria laboral, aconseguint millores en les condicions laborals i en la qualitat dels llocs de treball.
  • També incidir en la vida familiar i domiciliar dels joves
  • Lluitar per la defensa d’una vida saludable entre els joves.

A més a més el Pla incideix en aspectes importants com avançar cap a l’autonomia personal i la participació política i social dels joves, amb mesures com l’increment del vot juvenil, l’augment de les pràctiques participatives juvenils i treballar per tal que l’associacionisme juvenil vagi en augment.

Afegeix un comentari nou