S'aproven 100 mesures per combatre l'atur juvenil

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

S'aproven 100 mesures per combatre l'atur juvenil

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

El passat dia 14 de febrer, el Govern espanyol junt amb els sindicats i la patronal van fer pública la dotació econòmica i mesures corresponents a la Estratègia d’Emprenedoria i treball per a joves pels anys 2013-2016.

En l’actual context de crisi, una de les principals preocupacions de l’Estat és l’atur. L’any passat es va tancar amb una taxa d’atur del 26,02% (5.965.400 persones) i es preveu que aquest 2013 pugi fins el 28%, essent especialment dramàtica la situació d’atur dels joves, que al novembre va registrar una taxa del 24,4%.

A fi d’intentar contribuir a la reducció de l’atur juvenil, s’han proposat un conjunt de mesures, recollides a l'Estratègia d’Emprenedoria i Treball per a joves 2013-2016.

Aquesta estratègia es va fer pública el passat 14 de febrer, mitjançant un comunicat conjunt entre el Ministeri de Treball i Seguretat Social, sindicats majoritaris (UGT i CCOO) i patronal (CEOE i CEPYME) on es va explicar el conjunt de mesures i la dotació econòmica que s’hi destina.

La xifra de la dotació econòmica serà de 3.485 milions d’euros procedents de l’Administració General de l’Estat i del Fons Social Europeu. Per altra banda, s’han proposat 100 mesures amb l’objectiu de facilitar l’accés i permanència de les persones joves en el mercat de treball.

D’aquestes 100 mesures, 15 pretenen donar resposta de manera immediata a la situació de l’atur juvenil. Respecte a les 85 restants, es dirigeixen a la millora d’oportunitats d’accés i permanència dels joves al mercat de treball.

En relació amb les mesures de resposta immediata, destaca:

  • La creació de noves ajudes dirigides a joves que reprenen els seus estudis.
  • Creació d’un “Portal únic de Treball” destinat a fomentar l’emprenedoria i accés al mercat de treball.
  • Mesures d’estimulació de la contractació de joves mitjançant la implementació de nous incentius.

Quant a les mesures de llarga durada, destaquen totes aquelles relacionades amb l’educació i la formació. Es vol afavorir la permanència al sistema educatiu i dotar de reconeixement la formació professional. Un altre objectiu és la millora de l’acompanyament i orientació a l’hora de la recerca de treball.

Finalment, una de les qüestions a destacar és l’impuls de mesures que incentivin la contractació, així com facilitar la compatibilitat entre treball i formació, aconseguint garantir la igualtat de tracte i d’oportunitats.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou