Estratègies de continguts per a la millora de les organitzacions sense ànim de lucre

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Estratègies de continguts per a la millora de les organitzacions sense ànim de lucre

Resum: 

L'autora del llibre "Mesurant el 'nonprofit' en xarxa", Beth Kanter, planteja en el seu blog estratègies comunicatives que poden ajudar a les entitats a assolir els seus objectius.

Beth Kanter és l'autora d'un blog que explica com les organizacions sense ànim de lucre poden utilitzar els mitjans socials de forma efectiva per aconseguir les seves fites de transformar la societat.

Kanter fa "master classes" ensenyant tècniques que faciliten estratègies per millorar les habilitats i les capacitats de les organitzacions sense ànim de lucre, sobretot en les seves accions de "fundraising online". La seva concepció es basa en processos continus de millora.

Com a pas previ per desenvolupar i implementar una efectiva estratègia de continguts explica que s'ha de definir el "target" o públic diana al qual ens volem dirigir i marcar-nos objectius que puguin ser mesurables.

Tot seguit cal fer pluges d'idees en els equips sobre quins són els continguts que es volen transmetre. És molt important organitzar aquests continguts planificant-los en un calendari editorial. Després s'ha d'assignar les tasques de creació i curació de continguts, coordinant-les per tal d'optimitzar-les.

Finalment, mesurar els resultats com a exercici d'avaluació aprenent del que s'ha fet, és la manera de poder millorar les accions que es faran en un futur.

L'autora del blog comenta que molts assistents a les seves sessions pensen que tot això és molt difícil, ja que és necessari tenir molta disciplina. Però ella fa una comparació amb els procesos de cuinar: es poden fer de manera més eficient si organitzem bé les compres d'aliments, l'emmagatzematge al rebost i si tenim prèviament preparades les receptes. Una bona manera de posar en pràctica aquestes estratègies és començar planificant breus períodes de temps, com dues setmanes o un mes.

Beth Kanter recomana també eines com CoSchedule, que permeten organitzar, programar i mesurar les accions de comunicació i els seus continguts en un taulell o panell visual. Posem tots els passos a seguir en un taulell per relacionar-los amb els canals de mitjans socials, programant missatges a enviar, integrant amb eines estadístiques, connectant amb Google Calendar, Evernote, etc.

Si vols més informació pots llegir l'article sencer, en llengua anglesa.

Afegeix un comentari nou