Sandra López: “La nostra missió és vetllar perquè tots els nens i nenes de la nostra comarca puguin gaudir del lleure”

Suport Tercer Sector – Econòmic
Autor/a: 
Noe Alvarez
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Sandra López: “La nostra missió és vetllar perquè tots els nens i nenes de la nostra comarca puguin gaudir del lleure”

Autor/a: 
Noe Alvarez
Suport Tercer Sector – Econòmic

Resum: 

L’Esplai Treu Banya és una entitat sense afany de lucre, que vetlla pel dret al lleure dels infants i joves a la comarca de Ribera d’Ebre.

Parlem amb Sandra López, presidenta de l’Esplai Treu Banya. L’entitat, situada al municipi de Móra d’Ebre, realitza casals infantils i juvenils durant les vacances de Setmana Santa, estiu i Nadal.

Quina és la missió de la vostra entitat?

La nostra missió és vetllar perquè tots els nens i nenes de la nostra comarca tinguin l'oportunitat de gaudir de l'educació en el lleure i tot el que aquesta comporta durant el període de vacances escolars.

Quina és la realitat que tenim a la comarca?

Actualment, en la nostra comarca hi ha molt pocs esplais considerats com a entitat de lleure o associació sense ànim de lucre. Tot i així, pel que fa a les poblacions més petites hi ha diferents agrupacions de monitors i monitores que realitzen activitats per als nens de cada població tot i que no formen part de cap entitat de lleure. També hi ha empreses privades que es dediquen a oferir aquests tipus de serveis per diferents pobles de la comarca.

Quants voluntaris teniu ara i quin paper juguen en el si de la vostra entitat?

En el nostre cas, tenim un grup de monitors que formen part d'una Comissió de monitors del nostre esplai i que participen en totes les activitats dutes a terme durant l'any tant per part de l'Esplai, de la Federació Catalana de l'Esplai o bé d'altres entitats que ens demanin la nostra col·laboració. Aquesta comissió juga un paper molt important en la nostra entitat, ja que sense la seva ajuda i predisposició la majoria de les activitats que realitzem no es podrien dur a terme. A més a més, també tenim un grup de monitors que han treballat amb nosaltres en una activitat o altra i que en funció de la necessitat que tingui l'entitat, també participen de forma voluntària en les activitats oferides.

Per què creieu que els voluntaris col·laboren amb vosaltres?

Creiem que els monitors i monitores voluntaris col·laboren amb nosaltres perquè els hi agrada la tasca que fan i se senten bé fent aquesta feina. En general, la majoria d'ells gaudeixen de les activitats que realitza la nostra entitat amb els nens i nenes i volen repetir l'experiència.

Quina creieu que serà la vostra realitat d'aquí a 10 anys?

És difícil i arriscat dir quina serà la realitat de l'entitat en 10 anys. Les coses poden canviar d'un moment a altre, l'entitat pot canviar de dirigents, els monitors actuals poden deixar l'entitat i venir-ne de nous amb altres idees... Sigui quina sigui la realitat de l'entitat d'aquí a 10 anys, els que hi som ara presents, desitgem i confiem en què aquesta no desaparegui i continuï arrelant ben fort en les vides dels nostres infants. Per això caldrà confiar aquesta tasca a uns monitors que comparteixin el sentiment i la il·lusió de tirar endavant dia rere dia per tal de treballar en l'educació en el lleure.

Quin ha estat per a tu el moment de més passió a l'entitat?

No hi ha un moment en concret que destaqui entre els altres. Crec que sempre hi ha moments divertits, emocionants i bonics de recordar. També n'hi ha hagut de no tan bons, però aquests no són tan importants. Personalment, com a presidenta de l'entitat des de fa ja uns quants anys, he viscut moltes situacions, experiències compartides amb diferents companys d'equip i diferents nens i nenes que ara ja volen formar part de l'equip de monitors. Potser fent una repassada al passat i als diferents moments viscuts, em quedaria amb tots aquells moments que passem junts tot l'equip de l'Esplai Treu Banya (monitors i monitores, nens i nenes, pares i mares) i que ens fan sentir feliços de fer el que fem i de compartir aquesta felicitat amb els altres.

Afegeix un comentari nou