#CookForSyria, la campanya per sensibilitzar sobre les condicions dels infants refugiats

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

#CookForSyria, la campanya per sensibilitzar sobre les condicions dels infants refugiats

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

La iniciativa va ser llençada pel blogger londinenc Clerkenwell Boy i per la revista SUITCASE amb la intenció de captar fons per un fons d’ajuda a Síria d’UNICEF.

#CookForSyria és una iniciativa de captació de fons internacional llençada per Clerkenwell Boy, un blogger instal·lat a Londres, i per la revista SUITCASE magazine, per preservar i celebrar la cultura de Síria entre una de les crisis humanitàries més grans que viu el món en els darrers anys amb l’èxode de persones refugiades. El conflicte actual a Síria segons la campanya ha causat la crisi humanitària més gran des de la Segona Guerra Mundial i el risc de perdre una generació sencera creix cada vegada que la situació empitjora. La campanya es va iniciar a Londres el 31 d’octubre del 2016, seguida per Sydney i Melbourne al febrer i al març del 2017, amb la unió dels Estats Units prevista pel juny del 2017.

La campanya anima a tothom, des dels cuiners britànics més reconeguts fins a la gent des de casa seva a cuinar i fer donacions per a UNICEF’S Syria Relif fund, amb l’esperança que la iniciativa sigui secundada a escala global. En aquests moments, hi ha molts participants que ja s’han unit a la campanya: Cafe Murano, Crumble, St John. Restaurant, The Good Egg, Pizza Pilgrims, etc. Hi ha moltes receptes a la pàgina web per inspirar-se, des de pèsols amb vedella cuinats a foc lent fins a un pastís de xai, plats creats per diferents cuiners de tot el Regne Unit i altres països.

Existeixen diferents maneres d’implicar-se amb #CookForSyria:

  • Amb una donació: amb el suport de 368 persones, ha aconseguit 46,222 lliures esterlines fins ara. Per donar, pots fer clic aquí.
  • Acollint un sopar: qualsevol persona o establiment pot acollir la campanya. Les receptes especials es poden compartir a Internet conjuntament amb les receptes d’inspiració siriana fetes per cuiners reconeguts.
  • Compra el llibre!: 100 receptes i fotos espectaculars, disseny i creació artística. Els beneficis econòmics de les compres es donen completament a UNICEF per donar protecció humanitària als infants sirians.
  • Participant en el teu restaurant o cafè: a la cuina, al forn i als cafès qualsevol pot preparar plats amb inspiració de la cuina de Síria i fer una donació de 2€ per cada plat que es vengui.
  • Comparteix a les xarxes: les xarxes socials i Internet són les millors eines per difondre informació. Tant si la gent ha cuinat per Síria, menjat o només vol compartir imatges, tothom està convidat a difondre la campanya a través del hashtag #CookForSyria.

Des de sopars íntims a l’est de Londres fins a vespres extravagants a una fàbrica amagada del Regent’s Canal, diferents influencers han publicat també informacions sobre la campanya i sobre com acollir un esmorzar, dinar, berenar o sopar. A més, un cuiner refugiat també s’ha sumat a aquesta iniciativa sense afany de lucre obrint un restaurant amb gust a plats tradicionals del seu país d’origen, Síria.

Afegeix un comentari nou