Acció Solidària i Logística demana suport per pal·liar els efectes de la pandèmia al Senegal

LaviniaNext
Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
ASL treballa en un projecte d’apoderament de la dona i millora de la situació socioeconòmica de les famílies agricultores senegaleses des de fa anys. Font: Acció Solidària i Logística
ASL treballa en un projecte d’apoderament de la dona i millora de la situació socioeconòmica de les famílies agricultores senegaleses des de fa anys. Font: Acció Solidària i Logística.
Arran de la pandèmia, l'entitat ha iniciat tasques de desinfecció i de conscienciació i sensibilització. Font: Acció Solidària i Logística
Arran de la pandèmia, l'entitat ha iniciat tasques de desinfecció i de conscienciació i sensibilització. Font: Acció Solidària i Logística.
ASL demana la col·laboració ciutadana per poder garantir un confinament digne.  Font: Acció Solidària i Logística
ASL demana la col·laboració ciutadana per poder garantir un confinament digne. Font: Acció Solidària i Logística.

Acció Solidària i Logística demana suport per pal·liar els efectes de la pandèmia al Senegal

Autor/a: 
Elizabeth Parcerisa
LaviniaNext

Resum: 

L'entitat vol garantir un confinament segur i digne a la regió senegalesa de Medina Boudialabou, on la majoria de la població viu en condicions d'extrema pobresa i depèn de l'accés a les grans ciutats per aprovisionar-se.

L'entitat Acció Solidària i Logística (ASL) fa més de tres anys que treballa a la petita població senegalesa de Medina Boudialabou, on té un projecte d’apoderament de la dona i millora de la situació socioeconòmica de les famílies agricultores. Des de l'esclat de la pandèmia del coronavirus, però, ha hagut d'adaptar les seves línies d'actuació per donar resposta a les noves necessitats.

El Senegal s'està preparant per afrontar la pandèmia de la Covid-19 confinant a la població per zones i regions. El país té actualment uns 1.300 casos positius i més d'un centenar de morts. "El que més preocupa és la precària estructura sanitària però també la crisi alimentària que pot derivar de la pandèmia i que pot ser encara més preocupant", explica la Clara Esparza, responsable de comunicació d'ASL. "Al Senegal depenen molt de la importació i amb la crisi de la Covid-19, tot el comerç s'atura", afegeix.

Concretament, la zona de Medina Baoudialabou, on actua l'entitat, és especialment vulnerable en trobar-se aïllada de les grans ciutats. Això obliga els seus habitants a desplaçar-se per poder adquirir medicaments, aliments i productes de primera necessitat, així com per tenir accés a subministrament elèctric.

Així, veient la situació local, l'entitat ha iniciat noves tasques de desinfecció dels espais comuns i dels vehicles que entren i surten del poble des de fa dues setmanes. També porten a terme una feina de conscienciació i sensibilització a la població per tal d'assegurar una bona higiene i un bon ús de les mascaretes. Tot i això, volen fer un pas més. Les dones no poden anar a treballar a les hortes i, per tant, no compten amb els productes ni ingressos mínims per poder sobreviure durant el confinament.

Per pal·liar aquesta situació, l'ASL vol aconseguir el finançament necessari per a poder repartir aliments i productes bàsics "amb la intenció de garantir un confinament digne i segur per a tota la població", assegura la Clara Esparza. Per tirar endavant el projecte, fan una crida a la participació ciutadana, que pot col·laborar amb l'entitat a través d'una campanya de crowdfunding o fent donacions directament a través de la seva web.

Afegeix un comentari nou