Fomenteu la participació!

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:

Fomenteu la participació!

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

Amb l’objectiu de fomentar la participació dins de les associacions s’ha posat en marxa un curs de formació gratuït per formar els assistents en l’àmbit de la participació dins les associacions, aplicada al disseny i implementació d’un pla de participació. És una iniciativa del Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat.

El curs “La participació dins les associacions: com podem fer un pla de participació” es posa en marxa amb l’objectiu d’oferir a les entitats eines i mecanismes per tal de millorar la participació dins de les associacions. Tal i com s’explica des del Departament de Governació i Relacions Institucionals “per millorar la qualitat de la nostra democràcia és necessari, entre d'altres, millorar la qualitat democràtica de les associacions, fet que implica fomentar i millorar la participació en el seu si”.

Al acabar el curs els participants han d’haver desenvolupat habilitats i capacitats per dissenyar, implementar i gestionar plans de participació per a les seves entitats.

El curs estarà dividit en 6 sessions que es desenvoluparan entre els dies 1 d’octubre i 30 de novembre, i coordinat pel Dr. Marc Parés de l'IGOP-UAB, responsable dels continguts i la programació. És totalment gratuït ja que està finançat pel Programa d'Innovació i Qualitat Democràtica del Departament de Governació i Relacions Institucionals i hi ha temps per inscriure’s fins el dia 21 de setembre.

Continguts:

• Sessió 1. Associacions i qualitat democràtica: una mirada general

• Sessió 2. El paper de les associacions: una mirada cap enfora

• Sessió 3. El funcionament de les associacions: una mirada cap endins

• Sessió 4. Els plans de participació: un instrument de foment de la participació

• Sessió 5. Continguts dels Plans de participació

• Sessió 6. Comunicació, mobilització, transparència i avaluació

Comentaris

Em podeu dir els dies, horaris i lloc on es farà el curs ? Sóc de Mataró i així podré veure si puc assistir-hi.

Bon dia,

en aquest enllaç hi pots trobar tota la informació del curs que necessites. A més, hi tens un telèfon de contacte per a qualsevol dubte.

http://www20.gencat.cat/portal/site/governacio/menuitem.63e92cc14170819e8e629e30b0c0e1a0/?vgnextoid=0c69de90277b7310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=0c69de90277b7310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default&contentid=18a8dc99fe6b7310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD

Moltes gràcies

Marta Fontanals

Afegeix un comentari nou