L'ajuda humanitària de la Comissió Europea pel 2013

L'ajuda humanitària de la Comissió Europea pel 2013

Resum: 

Una part del pressupost de la Unió Europea es dedica a les crisis oblidades pels mitjans o de plena actualitat. La Comissió Europea ha aprovat aquest gener el destí d'uns 661 milions d'euros.

L'anomenada “Decisió sobre l'ajuda humanitària en tot el món” és l'eix de l'Estratègia operativa de l'ajuda humanitària de la Comissió el 2013. La Comissió finançarà projectes de 200 organitzacions associades en uns 80 països i zones.

Les cinc majors operacions es desenvoluparan al Sahel (Àfrica occidental), que inclou Mali (82 milions d'euros), Sudan i Sudan del Sud (80 milions d'euros), la República Democràtica del Congo (54 milions d'euros), Pakistan (42 milions d'euros) i Somàlia (40 milions d'euros). La partida més gran és l'Àfrica subsahariana (344,5 milions d'euros), que representa el 52% del pressupost.

La UE vol ser percebuda com a neutral i no afavorir ninguna de les parts en conflicte en cada país o zona

El 2013, la UE també ha identificat vàries poblacions a nou països (Algèria, Bangladesh, República Centre-africana, Colòmbia, Índia, Birmània, Pakistan, Sri Lanka i Iemen) que compleixen els criteris per rebre les ajudes de la Unió, que vol que la transparència de les adjudicacions sigui més gran que en anys anteriors.

A més dels 661 milions d'euros assignats als problemes humanitaris més difícils, la UE disposa d'un fons de reserva per afrontar noves crisis i catàstrofes. El 2012 ja va usar aquest fons degut a les crisis del Sahel, Síria, República Democràtica del Congo i Sudan. Aquestes crisis han donat lloc a nous desplaçaments de poblacions i violència contra civils. Aquestes respostes d'emergència van fer augmentar el finançament de la UE per ajuda humanitària a 1.300 milions d'euros el 2012, la despesa més gran de la Comissió Europea en ajuda humanitària més gran de la història.

L'assistència humanitària de la UE es basa en principis d'humanitat, neutralitat, imparcialitat i independència, segons els 4 eixos centrals del Consens europeu sobre ajuda humanitària.

Afegeix un comentari nou