S'aprova el Pla Anual de cooperació al desenvolupament de 2014

Autor/a: 
David Puerta Sánchez
 Font:
Font:
 Font:
Font:

S'aprova el Pla Anual de cooperació al desenvolupament de 2014

Autor/a: 
David Puerta Sánchez

Resum: 

El Govern català aprova el Pla Anual de Cooperació al Desenvolupament del 2014 amb un dictamen favorable per unanimitat del Consell de Cooperació al Desenvolupament.

El Pla Anual és el principal instrument del Govern català per desplegar les accions concretes relatives a polítiques de desenvolupament. També ha de desenvolupar els objectius, prioritats i recursos establerts en el pla director 2011-2014.

Aquest Pla Anual es centra especialment en els drets de les dones.

El Govern de Catalunya ha de presentar el Pla Anual al Parlament de Catalunya a fi de que aquest tingui coneixement del mateix i pugui fer els debats corresponents.

També s’ha de publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya a efectes de publicitat.

D’aquest Pla Anual de Cooperació al Desenvolupament del 2014 destaquen els següents objectius:

  • Aconseguir el compliment dels drets humans mitjançant la defensa dels drets de les persones i dels pobles.
  • Treballar per un model de cooperació per defensar els drets humans de les dones a fi de combatre les desigualtats i discriminacions, fent èmfasi en les zones més empobrides.
  • Millora de la coordinació de les actuacions de cooperació al desenvolupament de la Generalitat.
  • Arribar a la màxima coherència de polítiques públiques del Govern català.
  • Impulsar mesures de suport, fent èmfasi en les entitats a fi de millorar, per exemple, la seva sostenibilitat i el seu treball conjunt.
  • Promoure l’Educació per al Desenvolupament.

El Govern fixa el desplegament d’aquest Pla Anual en el marc d’enfortir el posicionament de Catalunya i donar a conèixer les dimensions històriques, econòmiques, lingüístiques i culturals.

Elaborat i aprovat el Pla Anual 2014, destaca el pressupost que destina el Govern català a l’ajut oficial al desenvolupament amb un total de 14.253.256€. Aquest total es reparteix entre l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i els diferents departaments i organismes que s’encarreguen de temes relatius a la cooperació i desenvolupament.

Afegeix un comentari nou