Teixint somriures

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Teixint somriures

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

El projecte social Tricotin Tricotan facilita l’intercanvi generacional entre àvies i nens i nenes d’un mateix barri. El punt d’unió són les joguines de ganxet.

L’Anna, la Marta i la Íngrid són les impulsores de Tricotrin Tricotan una associació sense ànim de lucre que neix l’any 2013 i té per objectiu fer donacions de joguines de ganxet a nens i nenes en risc d’exclusió social, teixides per avis i àvies solidàries. A través de joguines de ganxet el projecte Tricotin Tricotan vol posar en contacte casals d’avis i residències de gent gran amb hospitals de nens, centres d’estada de menors o centres obert, entre d’altres.

La proposta consisteix en oferir tallers a casals i residències de gent gran per tal d’aprendre a elaborar aquests ninots de ganxet. Després, en una trobada conjunta s’entreguen les joguines a nens i nenes en risc d’exclusió social o que estiguin hospitalitzats. La idea pretén que els grups d’àvies i avis puguin continuar posteriorment de manera autònoma teixint joguines.

Actualment hi participen 10 casals, residències, centres i associacions que organitzen eles tallers a Barcelona i 10 ludoteques, centres, fundacions i hospitals als quals s’entreguen els ninots.

La idea

El projecte, inspirat en la història de la Dorothy, una àvia australiana que es dedica a teixir ninots per nens i nenes hospitalitzats, uneix creativitat, valor social i factor humà. A través de la creació de les joguines, totes elles peces úniques, es motiva i s’estimula als participants i es dóna a nens i nenes en risc d’exclusió o hospitalitzats, una alegria i una il·lusió. Fins ara les trobades han estat molt emotives, tal i com expliquen les seves impulsores i busquen voluntaris i donants per poder seguir endavant amb el projecte.

Per participar-hi o fer-se voluntari podeu consultar el web de Tricotin Tricotan.

Afegeix un comentari nou