Cotó de Comerç Just al nostre dia a dia

Autor/a: 
Alternativa3

Cotó de Comerç Just al nostre dia a dia

Autor/a: 
Alternativa3

Resum: 

Petits canvis que mouen el món.

Hi ha coses que fem cada dia sense pensar en les repercussions que tenen. Molta gent entre si sense conèixer-se. El que es pren un cafè de comerç just al matí està col·laborant amb productors i productores del Sud, mentre ell assaboreix un excel·lent cafè de qualitat. Són aquestes petites coses que no representen un canvi en els nostres hàbits, sinó més aviat en el nostre consum, i que tenen un impacte positiu al món.

El cotó és un clar exemple d'alguna cosa que usem diàriament. Les persones que fabriquen la nostra roba sofreixen condicions indignes, en la seva majoria són dones. Són elles les que formen el gran gruix de mà d'obra explotada, a través de diferents processos de feminització del treball i de la pobresa. Aquest fet repercuteix en la seva salut i en la dels seus fills o les seves filles. Treballen un gran nombre d'hores, moltes en horari extra i obligatori, a canvi de sous molt baixos, que desencadenen en problemes de nutrició i cansament derivat. Les pràctiques i els ambients de treball, ja que no tenen en compte ni les seves necessitats psíquiques ni físiques, i en qualsevol moment poden ser acomiadades.

Amb el Comerç Just et garanteixes que aquesta roba està feta sota els Drets Humans, respectant el Medi ambient i la Justícia Social. Molta gent s'ha apuntat a aquest moviment, i podem trobar-nos aquests canvis prop de nosaltres. Per exemple, si tens l'oportunitat d'anar a veure un concert de Bon Iver, i et ve de gust comprar-te una samarreta de marxandatge, comprovaràs que són de Comerç Just.

Tu també pots col·laborar a canviar les coses!! Fes les samarretes de la teva entitat, el teu club de futbol, o la teva escola de Comerç Just i uneix-te al moviment!

Afegeix un comentari nou