Fer el tonto per una bona causa

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Fer el tonto per una bona causa

Resum: 

Diversos famosos i famoses treuen el nen que tots portem a dins i es deixen retratar fent ganyotes per obtenir fons per al finançament de la Casa dels Xuklis una residència per a les famílies d’infants amb càncer que viuen fora de Barcelona i que necessiten desplaçar-se a l’hospital per seguir el tractament.

L’últim dia de l’any, tres xefs de primeríssima línia es trobaven reunits per compartir raïm i sopar de cap d’any, eren l’Arzak, el Ferran Adrià i el pastisser Escribà; el seu pis, per uns moments, va convertir-se en un estudi fotogràfic, on els tres cuiners van retrobar-se amb l’infant que tots portem a dins i van deixar-se retratar fent ganyotes, pallassades i ximpleries, “el tonto” com va dir el propi Arzak

El productor Roberto Figueroa i el fotògraf Òscar Rodbagsón els artífex d’aquesta iniciativa solidària que ja compta amb la participació de 26 famosos i espera arribar als 150. A més dels esmentats xefs, ja han fet la seva ganyota Marta Ferrussola, Shakira, Manuel Fuentes, Lucrècia, Andreu Buenafuente, George Benson, James Morrisson, Leo Messi, Woody Allen, Belen Rueda, entre d’altres. Amb totes les imatges que aconsegueixin s'editarà un llibre fotogràfic amb una sèrie de les sis ganyotes més divertides de cadascun dels famosos; també es farà una exposició itinerant a nivell nacional i un pòster gegant amb totes les ganyotes per penjar-lo a la Casa dels Xuklis.

Els fons que es recullin aniran destinats íntegrament a la Casa dels Xuklis que impulsa l’AFANOC, l’associació de familiars i amics de nens oncològics de Catalunya. Es tracta d’una casa d’acollida per a les famílies d’infants amb de càncer i que hagin de desplaçar-se als hospitals de referència per a seguir el tractament mèdic, sigui quina sigui la seva procedència, cultura i condició.


Des que es va obrir l'octubre de 2011, ja hi han passat
prop de 120 famílies.

A Espanya, cada any es diagnostiquen uns 1.350 nous casos de càncer a menors de 18 anys.
A Catalunya entre 160 i 180 nous casos. Al voltant d’un 25% dels nens i adolescents diagnosticats a l’estat espanyol vénen a rebre tractament a Barcelona.

Afegeix un comentari nou