L’atur entre els joves supera el 35 per cent

 Font:
Font:

L’atur entre els joves supera el 35 per cent

Resum: 

El 2009 ha estat el tercer any consecutiu d’augment de la desocupació i, segons les dades del darrer informe de l’Enquesta de Població Activa (EPA), als Països Catalans la taxa d’atur dels joves menors de 25 anys, s’ enfila per sobre del 35 per cent.

L’atur s’ha convertit en un dels principals problemes socials dels últims mesos. Segons les últimes xifres oficials publicades, corresponents al tercer trimestre del 2009, el nombre de joves aturats segueix creixent.

A Catalunya ja són 128.000 joves els que estan a l’atur, i 254.300 si comptem el global dels Països Catalans. Al Principat de Catalunya el percentatge de joves menors de 25 anys que estan aturats és del 38%, al País Valencià del 42% i a les Illes Balears del 37%.

Diferents entitats a Catalunya treballen per donar sortida a gent que està en situació d'atur promovent iniciatives d'autocupació. Aquest és el cas d'Acció Solidària contra l'Atur que, des de la seva fundació el 1981, ja ha donat suport a 600 iniciatives col·lectives d'autoocupació i resolt 1.700 sol·licituds per a l'adquisició d'eines de treball. Això ha fet possible que es creessin 6.500 llocs de treball.

+ info: http://www.acciosolidaria.cat/

Afegeix un comentari nou