La formació dels treballadors sanitaris podria salvar 100.000 vides al Paquistan

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La formació dels treballadors sanitaris podria salvar 100.000 vides al Paquistan

Resum: 

Una investigació finançada per Save the Children demostra que la formació dels treballadors sanitaris podria salvar la vida de 100.000 infants cada any.

La recerca, publicada al diari mèdic The Lancet, es va dur a terme al districte paquistanès d’Hala i va demostrar que és possible reduir la mortalitat dels nounats entre un 15 i un 20% gràcies als plans de formació dels treballadors sanitaris del país.

Els assajos, que es van desenvolupar entre els anys 2006 i 2008, van concloure que una millor formació dels professionals de la salut redueix en gran mesura la mortalitat dels nadons a més de millorar substancialment les practiques d’atenció i cures neonatals.

Segons els seus responsables, la principal novetat de l'estudi és que no va requerir la contractació de nous treballadors sanitaris ni va ser necessari l’ús de noves tecnologies: únicament es va recórrer a la formació i a la sensibilització sobre mesures sanitàries que havien donat bons resultats dins del sistema sanitari del mateix districte.

Habitualment, els treballadors sanitaris només compten amb una educació bàsica en atenció sanitària general. En aquest sentit, els investigadors van oferir formació sobre com realitzar jornades de sensibilització grupals, pràctiques de cures i atenció a nadons, visites a les llars i pràctiques senzilles a les noves mares per a les cures dels nadons.

Segons Zulfiqar Bhutta, director de salut ginecològica i pediàtrica de la Universitat de Karachi, aquest estudi demostra que és possible introduir actuacions sanitàries positives i eficaces per a la supervivència dels nounats dins del sistema sanitari actualment existent.

La recerca ha comptat amb el finançament de Save the Children, l'Organització Mundial de la Salut i la Fundació Bill & Melinda Gates.

Afegeix un comentari nou