La Generalitat cedeix 30 habitatges a Càritas per a persones sense sostre o desnonades

Autor/a: 
Comunicació FCVS
 Font:
Font:

La Generalitat cedeix 30 habitatges a Càritas per a persones sense sostre o desnonades

Autor/a: 
Comunicació FCVS

Resum: 

Càritas de Barcelona amplia fins a 180 el nombre de pisos que gestiona la seva fundació gràcies a aquest conveni amb la Generalitat de Catalunya.

La Generalitat de Catalunya ha signat un conveni amb Càritas de Barcelona a través del qual cedeix 30 habitatges, en règim de lloguer, per donar resposta a situacions d'emergència social de persones sense sostre o desnonades.

D’aquesta manera, Càritas afegeix 30 habitatges als 150 que ja gestiona per destinar-los a aquest tipus de situacions. A més, el conveni preveu també que Càritas i l'oficina de l'Agència d'Habitatge de Catalunya -que intervé entre entitats financeres i famílies amb dificultats per pagar les seves hipoteques- actuïn de la manera més coordinada possible.

L'acord ha estat signat pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, i el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Roglà.

L'habitatge com a factor de preocupació

Segons l'últim informe de Càritas, el problema de l'habitatge és una de les principals preocupacions dels ususaris que recorren a l'entitat. "Les dues terceres parts de les ajudes que Càritas aporta als més necesssitats es destinen exclusivament a l'habitatge i cada vegada més a compartir un pis. És molt preocupant", explica Jordi Roglà.

Afegeix un comentari nou