Publicada l'edició catalana de l'Informe sobre desenvolupament humà 2010

 Font:
Font:

Publicada l'edició catalana de l'Informe sobre desenvolupament humà 2010

Resum: 

El passat 11 de novembre va ser presentada l’edició catalana de l’Informe sobre Desenvolupament Humà 2010, a l’Escola Industrial de Barcelona, amb la presència de David Minoves, director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària.

Amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), s'ha editat la versió en català de l’Informe que cada any publica el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) amb la participació de:

L’Informe d’enguany és l’onzè que compta amb una edició catalana. L’acte de presentació va tenir lloc el dia 11 de novembre, a l’Escola Industrial de Barcelona, amb la participació d’Adam Rogers, conseller de comunicació estratègica de l’oficina del PNUD a Ginebra, Eduard Segarra, president de l’ANUE, Francesc Astals, delegat del Rector del Campus de Terrassa i David Minoves, director general de Cooperació al Desenvolupament i Acció Humanitària.

David Minoves va parlar del context actual de crisi econòmica i va alertar sobre el perill que té, en aquests moments, confondre cooperació amb assistencialisme i creure que l’ajuda és pels temps de bonança però no pels temps de crisi.

També va destacar que el 1990 parlar de la persona com el centre de la preocupació moral del desenvolupament i no pas dels béns de consum que posseeix, va significar un desafiament a l’enfocament general, que identificava desenvolupament amb desenvolupament econòmic i aquest amb el creixement econòmic.

En aquest sentit, Adam Rogers va recordar també que, a l’hora de mesurar la riquesa de les nacions, l’element central és l’ésser humà i no el PIB de cada país i que aquesta és precisament la filosofia subjacent en els indicadors de desenvolupament humà.

Resum de l'Informe sobre desenvolupament humà, en català:

Autor: PNUD
Editor: ANUE, Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, Centre UNESCO de Catalunya
ISBN: 978-84-15057-07-9
Descàrrega: resum en català de l'Informe sobre desenvolupament humà 2010 (3,72 MB)

Font: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Afegeix un comentari nou