Tots els recursos

Imatge de Nono Fotos, flickr

news-iconRecurs > Formació

Eines per treballar les habilitats socials

En aquest recurs trobareu diferents dinàmiques que podeu realitzar amb les persones voluntàries de la vostra entitat amb l’objectiu de treballar les relacions interpersonals

 

RSC. Font: Tom Rafkey (Flickr)

news-iconRecurs > Formació

8 guies que us ajudaran a avançar en la col·laboració amb el teixit empresarial

L’establiment de relacions entre el món no lucratiu i el món empresarial és encara avui dia feble i ple de prejudicis. Amb aquest recurs, us proposem algunes eines que us ajudaran a la construcció de ponts. 

santiagus, flickr

news-iconRecurs > Formació

Com cercar professionals per a accions formatives concretes?

De vegades des de l'entitat es planteja la necessitat de dur a terme una acció formativa pels seus voluntaris que s'adapti a les necessitats que tenen i als objectius definits però no és possible dur-la a terme amb formadors interns. En aquest cas, com alternativa a la formació externa estricta, hi ha la possibilitat de fer una formació a mida dels voluntaris de l'entitat però duta a terme per un professional extern.
 

Imatge centre col·laborador. Font: Daniel García Peris

news-iconRecurs > Formació

Ja tens el teu certificat ACTIC?

Coneix en què consisteix aquesta acreditació i els passos a seguir per realitzar la prova d’avaluació.

 

Camps de treball. Font: Gazteaukera (flickr)

news-iconRecurs > Formació

Vols aprofundir en l'àmbit de la cooperació?

 Consulta aquesta selecció de màsters i postgraus que es desenvoluparan a diferents universitats catalanes durant el curs 2014/2015.

Evaluation room. Font: be OH (flickr)

news-iconRecurs > Formació

6 publicacions per iniciar-te en el món de l’avaluació

Coneix com pots incorporar l’avaluació en la teva entitat i avançar cap l’enfortiment de en la gestió i la millora de la transparència i la rendició de comptes.

 

Aula autoformació by bstboillojrb, flickr

news-iconRecurs > Formació

L'autoformació

La formació requereix una inversió de temps que a vegades és difícil de tenir al llarg de l'any perquè a més de l'activitat voluntària que es porta a terme el treball, les càrregues familiars,... dificulten disposar del temps i de la tranquil.litat per poder seguir una activitat formativa. L'autoformació pot ser una resposta a aquesta manca de temps durant l'any, perquè pot realitzar-se en temps de vacances, i dins de l'horari que més convingui.
 

Marca de la formació d'interès en Serveis Socials

news-iconRecurs > Formació

Voleu que les vostres accions formatives tinguin el reconeixement d’interès en serveis socials?

En aquest recurs trobareu informació sobre quines activitats poden obtenir el distintiu de Formació d’Interès en Serveis Socials i els passos a seguir perquè el Comitè d'Expertes i Experts en Formació en l'Àmbit de l'Acció Social, òrgan adscrit a la Secretaria General del Departament de Benestar Social i Família, us atorgui aquesta distinció.

Equip de treball. Font: Espacio CAMON (Flickr)

news-iconRecurs > Formació

5 raons per analitzar les necessitats formatives d’una entitat

Us expliquem la importància de conèixer les necessitats formatives dels equips de treball i donar una resposta adient. 

Igualtat de gènere

news-iconRecurs > Formació

Dona i universitat

La batalla per la igualtat de gènere també es lliura a la universitat, on dones, col·lectius i entitats reivindiquen aquest dret bàsic.

news-iconRecurs > Formació

El pla de formació del voluntariat

Un pla de formació d'una associació hauria de pretendre tant la capacitació dels voluntaris per a realitzar la seva tasca concreta, com la seva formació humana i cívica. Es tracta d'un procés d'enriquiment de la persona orientat tant a la millora de la seva tasca de voluntari, com a la seva maduresa personal.

Imatge extreta de la UPC

news-iconRecurs > Formació

Les activitats formatives que desenvolupen les entitats poden estar reconegudes amb crèdits de lliure elecció?

En aquest recurs trobareu els passos a seguir perquè les activitats formatives que desenvolupeu des de les organitzacions obtinguin aquest reconeixement.

 

Font: congresassociacionsbcn (flickr)

news-iconRecurs > Formació

La formació de les persones responsables de la gestió

Les entitats no lucratives han de fer front en el seu dia a dia a múltiples reptes. Reptes que requereixen que les persones responsables tinguin els coneixement i les capacitats necessàries per prendre les decisions més adequades en cada moment.

medi ambient urbà by Hazloposible.org, extreta de flickr

news-iconRecurs > Formació

Recursos sobre medi ambient i desenvolupament sostenible

Tot seguit us presentem un recull amb diferents portals on poder trobar documentació i recursos entorn el medi ambient i desenvolupament sostenible, així com activitats de divulgació per desenvolupar, especialment amb els infants i joves.

Escolta activa by ZEMOS 98, flickr

news-iconRecurs > Formació

Eines per treballar les habilitats socials (II)

A continuació us proposem més dinàmiques per treballar les relacions interpersonals amb les persones voluntàries de vostra entitat. 

Tonyhall, flickr

news-iconRecurs > Formació

Tècniques de formació

Les tècniques i mètodes de formació permeten assolir els objectius concrets del Pla de Formació de l'entitat. És important conèixer les principals tècniques de formació per tal de poder triar la que més s'adapti a les necessitats tant de l'entitat com dels voluntaris.

 

Pàgines