Tots els recursos

Paper i boli Font: Jorge Miente (Flickr)

news-iconRecurs > Formació

Voleu millorar la formulació dels vostres projectes?

A continuació us presentem un recull d'organitzacions que desenvolupen cursos formatius relacionats amb el disseny, realització i gestió de projectes a les entitats no lucratives, tant a nivell presencial com mitjançant la metodologia e-learning.

Imatge centre col·laborador. Font: Daniel García Peris

news-iconRecurs > Formació

Ja tens el teu certificat ACTIC?

Coneix en què consisteix aquesta acreditació i els passos a seguir per realitzar la prova d’avaluació.

 

Camps de treball. Font: Gazteaukera (flickr)

news-iconRecurs > Formació

Vols aprofundir en l'àmbit de la cooperació?

 Consulta aquesta selecció de màsters i postgraus que es desenvoluparan a diferents universitats catalanes durant el curs 2014/2015.

Evaluation room. Font: be OH (flickr)

news-iconRecurs > Formació

6 publicacions per iniciar-te en el món de l’avaluació

Coneix com pots incorporar l’avaluació en la teva entitat i avançar cap l’enfortiment de en la gestió i la millora de la transparència i la rendició de comptes.

 

Assemblea a la UAB

news-iconRecurs > Formació

La participació estudiantil a la universitat

Anar a la universitat va més enllà d’estudiar per aconseguir un títol d’educació superior. La comunitat universitària és molt àmplia i en ella hi participen diferents actors: estudiants, professorat, personal d’administració i serveis i membres de l’equip de govern. Els estudiants són els més nombrosos i tenen diferents formes d’organitzar-se i mobilitzar-se per fer sentir la seva veu i, si s’escau, per representar la resta de l’estudiantat als òrgans rectors de les universitats catalanes.

Equip de treball. Font: Espacio CAMON (Flickr)

news-iconRecurs > Formació

5 raons per analitzar les necessitats formatives d’una entitat

Us expliquem la importància de conèixer les necessitats formatives dels equips de treball i donar una resposta adient. 

almogaver, flickr

news-iconRecurs > Formació

L'e-learning

L'e-learning és un recurs formatiu que cada vegada s'està estenent més. També s'ofereixen cursos on-line dirigits al món de l'associacionisme que ofereixen la possibilitat de fer una formació vinculada amb el dia a dia del voluntariat, amb totes les avantatges que aquest recurs ofereix.
 

Igualtat de gènere

news-iconRecurs > Formació

Dona i universitat

La batalla per la igualtat de gènere també es lliura a la universitat, on dones, col·lectius i entitats reivindiquen aquest dret bàsic.

Font: congresassociacionsbcn (flickr)

news-iconRecurs > Formació

La formació de les persones responsables de la gestió

Les entitats no lucratives han de fer front en el seu dia a dia a múltiples reptes. Reptes que requereixen que les persones responsables tinguin els coneixement i les capacitats necessàries per prendre les decisions més adequades en cada moment.

medi ambient urbà by Hazloposible.org, extreta de flickr

news-iconRecurs > Formació

Recursos sobre medi ambient i desenvolupament sostenible

Tot seguit us presentem un recull amb diferents portals on poder trobar documentació i recursos entorn el medi ambient i desenvolupament sostenible, així com activitats de divulgació per desenvolupar, especialment amb els infants i joves.

Escolta activa by ZEMOS 98, flickr

news-iconRecurs > Formació

Eines per treballar les habilitats socials (II)

A continuació us proposem més dinàmiques per treballar les relacions interpersonals amb les persones voluntàries de la vostra entitat. 

Camins. Font: Kordite (Flickr)

news-iconRecurs > Formació

Recull de Màsters i Postgraus sobre Recursos Humans i Lideratge

En aquest recurs trobareu una selecció de Màsters i Postgraus adreçats a millorar el talent i les capacitats dels equips de treball de les organitzacions no lucratives. Aquests seran impartits durant el curs 2014/2015. 

 

santiagus, flickr

news-iconRecurs > Formació

Com cercar professionals per a accions formatives concretes?

De vegades des de l'entitat es planteja la necessitat de dur a terme una acció formativa pels seus voluntaris que s'adapti a les necessitats que tenen i als objectius definits, però no és possible dur-la a terme amb formadors interns. En aquest cas, com alternativa a la formació externa estricta, hi ha la possibilitat de fer una formació a mida dels voluntaris de l'entitat però duta a terme per un professional extern.
 

Megáfono en la playa. Font: music of the sun (Flickr)

news-iconRecurs > Formació

8 manuals per millorar la comunicació de l'entitat

Elaborar el pla de comunicació, posar en marxa una campanya de mobilització ciutadana, redactar una nota de premsa, etc. Aquests són alguns dels principals esculls que han d’afrontar les entitats. 

Marca de la formació d'interès en Serveis Socials

news-iconRecurs > Formació

Voleu que les vostres accions formatives tinguin el reconeixement d’interès en serveis socials?

En aquest recurs trobareu informació sobre quines activitats poden obtenir el distintiu de Formació d’Interès en Serveis Socials i els passos a seguir perquè el Comitè d'Expertes i Experts en Formació en l'Àmbit de l'Acció Social, òrgan adscrit a la Secretaria General del Departament de Benestar Social i Família, us atorgui aquesta distinció.

Àbac. Font: ansik (Flickr)

news-iconRecurs > Formació

Voleu millorar la captació de fons?

La limitació de recursos i les dificultats financeres són una realitat a moltes entitats no lucratives. A continuació us presentem una sèrie d’organitzacions  que porten a terme cursos formatius que us poden ajudar a millorar la captació de fons. 

Pàgines