Tots els recursos

papel mojado by aidanone, extreta de flickr

news-iconRecurs > Formació

Voleu millorar la formulació dels vostres projectes?

A continuació us presentem un recull d'organitzacions que desenvolupen cursos formatius relacionats amb el disseny, realització i gestió de projectes a les entitats no lucratives, tant a nivell presencial com mitjançant la metodologia e-learning.

Àbac. Font: ansik (Flickr)

news-iconRecurs > Formació

Voleu millorar la captació de fons?

La limitació de recursos i les dificultats financeres són una realitat a moltes entitats no lucratives. A continuació us presentem una sèrie d’organitzacions  que porten a terme cursos formatius que us poden ajudar a millorar la captació de fons. 

Help. Font: Jumanji Solar (Flickr)

news-iconRecurs > Formació

7 guies clau per al disseny i la redacció de projectes

En aquest recurs us presentem diferents publicacions que us facilitaran aquesta tasca, així com l’elaboració de les memòries de seguiment i de finalització.

Assemblea a la UAB

news-iconRecurs > Formació

La participació estudiantil a la universitat

Anar a la universitat va més enllà d’estudiar per aconseguir un títol d’educació superior. La comunitat universitària és molt àmplia i en ella hi participen diferents actors: estudiants, professorat, personal d’administració i serveis i membres de l’equip de govern. Els estudiants són els més nombrosos i tenen diferents formes d’organitzar-se i mobilitzar-se per fer sentir la seva veu i, si s’escau, per representar la resta de l’estudiantat als òrgans rectors de les universitats catalanes.

III Congrés del Tercer Sector Social. Font: Taula del Tercer Sector (Flickr)

news-iconRecurs > Formació

Les competències directives al Tercer Sector Social

Un estudi de la Fundació Pere Tarrés identifica el conjunt de competències claus que han de desenvolupar els càrrecs directius de les organitzacions no lucratives.

Gestió entitats. Font: Àlbums SINAPSIS (Flickr)

news-iconRecurs > Formació

8 elements que hem d’incloure al pla de formació del voluntariat

Coneix com estructurar aquest pla adreçat a capacitar a les persones voluntàries.

almogaver, flickr

news-iconRecurs > Formació

L'e-learning

L'e-learning és un recurs formatiu que cada vegada s'està estenent més. També s'ofereixen cursos on-line dirigits al món de l'associacionisme que ofereixen la possibilitat de fer una formació vinculada amb el dia a dia del voluntariat, amb totes les avantatges que aquest recurs ofereix.
 

Voluntariat. Font: SOCat (flickr)

news-iconRecurs > Formació

Eines per a la millora de la gestió del voluntariat

Us proposem una sèrie de documents que poden ser d’utilitat tant per a les persones encarregades de la gestió com per aquelles que vol conèixer i aprofundir en aquest fenomen universal. 

Saül Gordillo, flickr

news-iconRecurs > Formació

Cursos i universitats d’Estiu’11

Els i les estudiants que vulguin continuar la seva formació durant l’estiu, ja sigui per aconseguir més crèdits de lliure elecció o per seguir ampliant els seus coneixements, ja tenen a la seva disposició la nova Guia de Cursos d’Estiu que ha editat la Xarxa Vives d’Universitats.

Campament estiu. Font: Fundació Pere Tarrés (flickr)

news-iconRecurs > Formació

Vols obtenir el diploma de monitor/a o de director/a d’activitats d’educació en el lleure?

Aquí trobaràs tota la informació actualitzada per formar-te i especialitzar-te en la realització i organització d’activitats de lleure.

Imatge de Nono Fotos, flickr

news-iconRecurs > Formació

Eines per treballar les habilitats socials

En aquest recurs trobareu diferents dinàmiques que podeu realitzar amb les persones voluntàries de la vostra entitat amb l’objectiu de treballar les relacions interpersonals

 

RSC. Font: Tom Rafkey (Flickr)

news-iconRecurs > Formació

8 guies que us ajudaran a avançar en la col·laboració amb el teixit empresarial

L’establiment de relacions entre el món no lucratiu i el món empresarial és encara avui dia feble i ple de prejudicis. Amb aquest recurs, us proposem algunes eines que us ajudaran a la construcció de ponts. 

santiagus, flickr

news-iconRecurs > Formació

Com cercar professionals per a accions formatives concretes?

De vegades des de l'entitat es planteja la necessitat de dur a terme una acció formativa pels seus voluntaris que s'adapti a les necessitats que tenen i als objectius definits però no és possible dur-la a terme amb formadors interns. En aquest cas, com alternativa a la formació externa estricta, hi ha la possibilitat de fer una formació a mida dels voluntaris de l'entitat però duta a terme per un professional extern.
 

Imatge centre col·laborador. Font: Daniel García Peris

news-iconRecurs > Formació

Ja tens el teu certificat ACTIC?

Coneix en què consisteix aquesta acreditació i els passos a seguir per realitzar la prova d’avaluació.

 

Camps de treball. Font: Gazteaukera (flickr)

news-iconRecurs > Formació

Vols aprofundir en l'àmbit de la cooperació?

 Consulta aquesta selecció de màsters i postgraus que es desenvoluparan a diferents universitats catalanes durant el curs 2014/2015.

Evaluation room. Font: be OH (flickr)

news-iconRecurs > Formació

6 publicacions per iniciar-te en el món de l’avaluació

Coneix com pots incorporar l’avaluació en la teva entitat i avançar cap l’enfortiment de en la gestió i la millora de la transparència i la rendició de comptes.

 

Pàgines