Fa més de vint-i-cinc anys que Solidança treballa per a la reutilització i administració de residus tèxtils, electrònics i voluminosos gràcies a un equip format per persones vulnerabilitzades que cerquen la inserció sociolaboral.
La Plataforma Cel Net vol fer visible les conseqüències mediambientals i de salut que provoca el compost òxid d’etilè, provinent del complex petroquímic de Tarragona.
L'esdeveniment explorarà com les "solucions de ciutat comestible", des de cuines comunitàries fins a granges urbanes, poden fer de les nostres ciutats un lloc millor.
Les dues-centes deu persones que van formar els vint-i-set equips participants van recollir 636 quilograms de residus als boscos i rius d'Osona, una activitat amb la qual van recaptar 12.650 euros per a divuit entitats de Catalunya.
Entitats com Enginyeria Sense Fronteres i el Moviment Europeu de l’Aigua estaran presents a la cita per deixar clar que l’aigua no pot ser objecte de mercantilització, comercialització i financerització.
L’Associació Taxus es dedica a la conservació i millora dels entorns naturals del Camp de Tarragona i la seva biodiversitat, a través d’accions de gestió i d’educació ambiental per a la ciutadania.
El moviment de joves estudiants va exigir a la institució, durant l'ocupació de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona al novembre, la seva desvinculació amb empreses contaminants.
La plataforma, conformada per un conjunt d’entitats de conservació del territori, engega una campanya per continuar denunciant l’enorme contaminació dels grans vaixells turístics i aturar les ampliacions portuàries.
Denuncien que hi ha 90.000 motos estacionant a les voreres diàriament sense complir les condicions de la normativa municipal, motiu pel qual demanen mesures al consistori que permetin recuperar espai públic per a les vianants.
El documental i l'exposició retrospectiva repassaran la trajectòria de la plataforma ciutadana, des de les primeres mobilitzacions fins al recent compromís d’aturar l’execució i treballar per una alternativa per acabar derogant el projecte.
El Grup d’Estudis i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC), amb el suport de la Fundació Pinnae, engeguen el projecte ‘Salut i Natura’ per incloure els col·lectius vulnerables en la cura dels espais naturals.
Un informe elaborat per l'Observatori de la Sostenibilitat conclou que hi ha espai suficient al territori per produir energia verda per a vuit milions de persones amb el mínim impacte ambiental.
El Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) participa en diversos projectes que es duen a terme gràcies al recull de dades massives.