La pandèmia avança però el càncer no s'atura

Vehicle Ampert Font: Ampert

La pandèmia avança però el càncer no s'atura

Resum: 

Cada jornada, pràcticament sols davant aquell perill, aconseguíem puntualment la nostra fita: anar i tornar esquivant el càncer i un virus, aleshores, massa desconegut per a tothom.

 Font:

Joan Ríos

President i cofundador d'Ampert.

més articles de Joan Ríos

AMPERT va sorgir el setembre del 2005 com a una necessitat concreta de fer alguna cosa més per a combatre la malaltia del càncer, que afecta cada dia a un major nombre de persones, entre elles la nostra estimada i enyorada Amparo Pérez Trotonda (AMPERT), per molts l’Empar.

Efectivament, l’impuls que va posar en marxa aquesta associació va ser el de perpetuar la lluita contra aquesta malaltia que durant sis anys l’Amparo va suportar de forma admirable.

El seu tarannà obert, lluitador, solidari i constructiu voldríem que fos l’eix essencial de la nostra associació. La proposta de treball que presentem vol ser la continuació de la lluita ferma i positiva de l’Empar contra les injustícies socials, doncs el càncer no deixa de ser una injustícia social més.

Volem sumar esforços per millorar la qualitat de l’atenció donada als pacients oncològics, abastant les diferents fases de la malaltia: des del suport en el moment del diagnòstic, a facilitar l’administració dels tractaments actius que combaten directament la malaltia, a pal·liar les necessitats que acompanyen i se’n deriven, i per últim a acompanyar el pacient i la família en les fases finals de la malaltia.

AMPERT és una associació sense ànim de lucre, Declarada d'Utilitat Pública per la Generalitat de Catalunya l'any 2016, que treballa per a millorar la qualitat d’atenció donada als malalts que pateixen càncer durant les diferents fases de la malaltia.

L’àmbit d’actuació de l’entitat és comarcal, donant cobertura a tots els habitants dels 27 municipis de l’Alt Penedès diagnosticats de càncer i amb la necessitat de fer tractament de radioteràpia a l’ICO (Institut Català d’Oncologia), Hospital Duran i Reynals de l’Hospitalet de Llobregat.

El projecte principal d’AMPERT és oferir un servei diari de transport i acompanyament a les persones usuàries. El servei es realitza diàriament fins al centre de referència de l’ICO (Institut Català d’Oncologia), Hospital Duran i Reynals de l’Hospitalet de Llobregat. Compta amb el recolzament i seguiment mèdic del servei d'oncologia de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i es complementa amb el suport del voluntariat de la Creu Roja de Vilafranca del Penedès.

El transport té un punt de recollida i un d’arribada comuns a Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia, i en alguns casos concrets també s’ofereixen serveis personalitzats a altres poblacions o a domicili, de forma puntual i si les necessitats ho requereixen.

AMPERT treballa des de fa molts anys, dia a dia i sense descans. No hi ha res que ens aturi, ni tan sols la maleïda pandèmia del Covid-19. El darrer 2020 i durant tot el confinament, malgrat les dificultats, el nostre servei de transport d'acompanyament va seguir el seu camí. La pandèmia avançava però el càncer no s'atura. Mercès al suport incondicional de l'ICO, la professionalitat de la nostra xòfera i la valentia dels usuaris, fent ús de les mesures de protecció indispensables, cada jornada, pràcticament sols davant aquell perill, aconseguíem puntualment la nostra fita: anar i tornar cada dia, esquivant alhora dos perills, el càncer i un virus, aleshores, massa desconegut per a tothom.

Aquest és el nostre petit gra de sorra per donar un cop de mà a qui ho necessita.

Gràcies als qui ho feu possible, amb Ampert mai no caminaràs sol. Ni sola.

Comentaris

Vull agraïr en el nom del pare i en el meu propi la meravellosa tasca q efectueu amb el vostre servei a totes les persones malaltes i q gràcies al vostre carinyo, amabilitat i professionalitat feu q aquest procés de curació sigui menys costós i sobre tot poder sentir-se recolçat, orientat i ajudat desde el primer dia . Dins del bus es crea un ambient amigable, familiar i còmode digne de lloar. Sempre q parlo de vosaltres ho faig amb la boca gran i sense escatimar elògis, fins i tot emocionadament xq ens heu ajudat en un moment molt difícil de les nostres vides. Gràcies de tot cor a tots el q feu possible aquesta tasca i llarga vida a la magna associació q es l' AMPER.

Gràcies per les teves paraules Helena!

salutacions

equip de Xarxanet

Afegeix un comentari nou