Una eina imprescindible per a les entitats: El certificat digital

Autor/a: 
Montserrat Garcia
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Una eina imprescindible per a les entitats: El certificat digital

Autor/a: 
Montserrat Garcia

Resum: 

El certificat digital s’utilitza actualment i cada cop més per fer tràmits amb les Administracions. Facilita la gestió diària i la comunicació entre les parts vinculants, i cada cop és més habitual trobar-se que algunes gestions s’han de presentar de forma obligatòria mitjançant aquesta eina.

El certificat o la signatura digital és un document en format digital que serveix per identificar una persona física o jurídica a la que se li assigna una clau per poder realitzar tràmits amb les administracions d’una forma mes còmode.

La signatura digital té diferents formats en funció del perfil d’acreditació: certificat personal, certificat de pertinença a empresa, certificat de representant i certificat de persona jurídica; i en funció del suport del propi certificat: programari, certificat de targeta i dispositiu USB. Depenent de la gestió que es vulgui dur a terme s’haurà de demanar un tipus o un altre de certificat.

En funció del tipus de certificat que es sol·liciti, les persones jurídiques hauran d’aportar una documentació especifica diferent per a cada tipus de certificat, i no sempre serà gratuïta l’obtenció i la renovació d’aquest.

Si el certificat es vol obtenir en suport fitxer de forma gratuïta, s’haurà de fer la sol·licitud al web de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre (FNMT). L’entitat haurà d’acreditar la titularitat de forma presencial en alguna de les Oficines Registre . Finalment, es farà una descàrrega del certificat via internet i es realitzarà una còpia de seguretat del certificat.

D’altra banda, si es vol en suport targeta o dispositiu USB s’haurà d’aportar a les oficines Registre de l’Agència Tributària la documentació relativa a l’ entitat i la documentació relativa al representant de la entitat.

Comentaris

Em pregunto si el contingut en un suport USB o targeta no és el mateix arxiu que proporciona l'FNMT i, per tant, es pot copiar al disc dur i importat als certificats del navegador d'Internet.

Hola!

La meva gestoria em diu que per poder renovar el nostre certificat digital, ara demanen un certificat emès pel registre "pertinent" on faci constar que efectivament estem inscrits al registre d'entitats. Per internet he trobat un tràmit que és "certificat de dades registrals", que té un cost de 21€ i escaig. Algú em sabria aclarir si efectivament és aquest el document que demanen, o si hi ha alguna manera de fer-ho que no tingui taxes? Gràcies!

Bon dia

Si, aquest és el certificat que es necessita per a obtenir l'actual certificat digital vàlid, el de "representant de persona jurídica".

No hi ha forma d'evitar la taxa, la major part dels tràmits del Registre d'Associacions en tenen.

Aprofitem per recomanar-te que li donis un cop d'ull al recurs que, sobre aquest tema de la signatura digital, tenim publicat al web.

La notícia que estàs comentant està una mica obsoleta, ja que la normativa va canviar amb posterioritat a la seva publicació.

Rep una cordial salutació

Afegeix un comentari nou