Tindrem una nova llei de mecenatge abans d'acabar 2013?

Autor/a: 
Suport Associatiu
 Font:
Font:

Tindrem una nova llei de mecenatge abans d'acabar 2013?

Autor/a: 
Suport Associatiu

Resum: 

Des del Ministeri de Cultura s’assegura que a finals de 2013 estarà preparada la nova Llei de Participació Social i Mecenatge. Aquesta llei, que porta un any de retard respecte la data prevista inicialment, pretén incrementar l’aportació de recursos privats a les entitats del Tercer Sector.

Està previst que la nova llei de Participació Social i Mecenatge inclogui mesures tributàries però també d’altres incentius per a la participació social en activitats d’interès general. Una de les novetats que sembla que incorporarà la nova llei és la regulació de les iniciatives de micromecenatge o crowdfunding.

Aquest projecte de llei modificarà l’actual llei de mecenatge segons la qual les persones físiques es poden desgravar un 25% a la declaració de l'IRPF i les persones jurídiques un 35% de l’impost de societats.

El mes de maig de 2012 és va acordar un esborrany del projecte que recollia percentatges de deducció de fins un 60% i un 70% de la quantitat donada però caldrà veure si aquests incentius es confirmen quan s'aprovi la redacció definitiva de la llei.

Des del Tercer Sector es reclama que, a més d’incrementar els percentatges de deducció de l’IRPF i de l’impost de societats, es puguin regular també d’altres situacions com les donacions en espècie -sobre tot les donacions de serveis- o que es permeti la deducció de l’IRPF del 100% en cas de microdonatius (fins a 150€).

La situació actual de crisi, l’increment de l’IVA i les continues retallades de l’administració pública fan necessari tot el suport de la societat civil i resulta per tant, imprescindible impulsar aquesta nova llei de mecenatge que permeti el finançament d’activitats d’interès general i de les entitats del Tercer Sector.

Afegeix un comentari nou