11a edició de la Jornada de la Inclusió Social a Vilanova i la Geltrú

 Font:
Vilanova i la Geltrú
Dimecres, 29/11/2023

La 11a edició de la Jornada de la Inclusió Social serà el dimecres 29 de novembre a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú i vol posar l’acció comunitària inclusiva al centre.

VNG Inclusió posa en marxa l'11a edició de la Jornada de la Inclusió Social, amb el títol 'On és la comunitat? Assignatura pendent', el 29 de novembre.

La ponència inaugural de la jornada anirà a càrrec de la Begoña Roman, doctora i docent en filosofia per la Universitat de Barcelona i membre del grup de recerca de la Generalitat “Ètica i Pensament Contemporani”. La Begoña és presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya i membre de diferents comitès de bioètica i ètica especialitzada. El seu àmbit d’especialització és l’ètica kantiana i l’ètica aplicada a entorn professionals i organitzatius, àmbits sobre els que versen les seves publicacions.

Tot seguit, es presentaran projectes reconeguts de l'àmbit públic de diferents territoris que compartiran com han aterrat l'acció comunitària en el seu entorn: el projecte Equicom de l’Ajuntament de Barcelona, el projecte Mollet Migrant de l’Ajuntament de Mollet del Vallès i Teixint Barri, projecte comunitari dels barris del Tacó i Armanyà de Vilanova i la Geltrú. Seguit, es traduirà de manera creativa en imatges les idees principals de la jornada amb l’il·lustrador vilanoví Chema Peral.

A la tarda, es tindrà la possibilitat d’assistir a 1 dels 3 tallers d’expertes reconegudes i amb llarga trajectòria professional i acadèmica en l’àmbit de l’acció comunitària que tractaran sobre les diferents dimensions d’aquesta. El taller de la Marta Ballester convidarà a com aplicar la mirada comunitària a projectes i serveis; la Clàudia Manyà posarà al centre com pensar estratègies per fer una acció comunitària més transversal; i l’Anna Viñas posarà el focus en les relacions i vincles per teixir comunitats.

VNGInclusió ja porta 11 anys organitzant aquesta jornada a Vilanova i la Geltrú per tal de sensibilitzar a la ciutadania, a les institucions, professionals i entitats, per fer de la nostra una ciutat més inclusiva i generadora d’oportunitats socials i comunitàries. La jornada d’inclusió social s’organitza en el marc dels plans locals d’acció comunitària inclusiva, programes de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament d Drets Socials la Generalitat de Catalunya per promoure l’acció comunitària inclusiva des de la proximitat local.

Podeu consultar el programa de la jornada al twitter de vnginclusió aquí. Aquesta jornada va dirigida a totes aquelles persones que tingueu interès en aprofundir més en la concepció i construcció d’una societat més inclusiva. L' accès és gratuïta i per assistir-hi es requereix d’inscripció mitjançant aquest formulari. L’aforament és limitat.

Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb l’organització via correu electrònic a: vnginclusio@vilanova.cat

Data: 

Dimecres 29 nov

Hora: 

09:00

Organitzador: 
VNGInclusió
Correu electrònic de l'organitzador: 
vnginclusio@vilanova.cat