15 mesures cap a l’Economia Social i Solidària als municipis

'15 mesures cap a l’Economia Social i Solidària als municipis' escrit a la pantalla d'un ordinador
Sabadell
Dimecres, 10/04/2019

La XES proposa impulsar la municipalització i cooperativització de serveis públics i fa incidència en cercar vies cap a la sobirania alimentària, energètica i residencial en l'àmbit local.

La Xarxa d'Economia Solidària (XES) presentarà dimecres 10 d'abril un document amb 15 propostes per impulsar l'Economia Social i Solidària (ESS) als municipis. Pretén que les candidatures i les administracions locals s'impliquin en el foment d'aquest tipus d'economia, que posa les persones al centre. L'acte de presentació tindrà lloc a les 12.30 hores, a la Fira de Sabadell (Pl. de la Sardana, 7).

La XES ja va elaborar un llistat amb propostes per les eleccions municipals del 2015. Ara, partint d'aquell document, han creat un de nou, amb l'objectiu d'aprofundir i millorar-lo. Així, proposen a les candidatures i els futurs governs locals 15 mesures per estendre les iniciatives de l'ESS i transformar el conjunt de les relacions econòmiques.

Des de la XES han avançat que el document aborda temes com la democràcia econòmica, les eines i espais de transformació econòmica, la gestió del patrimoni col·lectiu, el canvi cultural i col·lectiu o l'acompanyament de les noves iniciatives socioeconòmiques.

A més, proposa mesures sobre les finances, la intercooperació, el Mercat Social Local, el consum responsable, la compra i la contractació pública, la recuperació d'empreses i el relleu empresarial. La proposta de 2015 incloïa 14 mesures i ara se n'ha afegit una més: la transformació feminista de l'economia.

Data: 

Dimecres 10 abr

Hora: 

12:30

Organitzador: 
Xarxa d'Economia Solidària
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@xes.cat