1a Jornada d’Arxius i Associacionisme

La sessió s’iniciarà amb la presentació de l’estat de la qüestió: 'diagnosi de les entitats catalanes amb fons documentals patrimonials’. Font: Unsplash.
Sant Feliu de Llobregat
Dissabte, 28/09/2019

El 28 de setembre, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat organitza l’acte a Sant Feliu de Llobregat.

El proper dissabte 28 de setembre a les 9.00 h, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i la Generalitat de Catalunya organitza la 1a Jornada d’Arxius i Associacionisme.

La sessió s’iniciarà amb la conferència ‘Presentació de l’estat de la qüestió: diagnosi de les entitats catalanes amb fons documentals patrimonials’.

A continuació, es donarà pas a la següent conferència: ‘Protocol de suport als arxius d’entitats i associacions culturals de Catalunya’.

Seguidament, es donarà pas a les comunicacions amb un eix sobre el tractament, la conservació i la difusió dels fons.

Es parlarà de l’arxiu històric de l’Esbart Català de Dansaires, del patrimoni viu i en moviment, d’arxius i el fet casteller i la campanya de salvament d’arxius d’associacions en temps de crisi de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Per finalitzar l’acte, es realitzarà una taula rodona que abordarà els més de 30 anys de col·laboració entre el Centre d’Estudis Comarcals i l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat o els casos singulars d’associació i arxiu en l’àmbit local i eclesial.

Per assistir, cal emplenar el formulari d’inscripció.

Data: 

Dissabte 28 set

Hora: 

09:00

Correu electrònic Organitzador: 
cecbll@llobregat.info
Organitzador: 
Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat