1r Congrés de la jota als territoris de parla catalana

Fotografia del castell de Falset, la seu que acollirà el congrés
Falset
Divendres, 19/10/2018

La jornada es desenvoluparà en un lloc immillorable a Falset: el castell.

El divendres 19 d'octubre tindrà lloc el 1r Congrés de la jota als territoris de parla catalana, que s'allargarà fins diumenge 21 al Castell de Falset. El congrés està organitzat per l'Institut Ramon Muntaner i serà un punt d'encontre per a tots els estudiosos de la jota en territori de parla catalana.

Divendres, el programa preveu tractar en dos eixos diferenciats els aspectes històrics de la jota a tot el territori catalanoparlant, i els aspectes identitaris i de patrimonialització d'aquesta genial dansa. Dissabte serà el torn de l'eix que aprofundirà en els usos i les funcions de la jota, i les formes que han permès transmetre aquesta tradició.

La jornada de diumenge es preveu més intel·lectualment relaxada, i introduirà presentacions de llibres, discs sobre la matèria, i el bureo a la Plaça de la Quartera de Falset. Durant la jornada de divendres i de dissabte, a banda de l'apretada agenda congressual, hom també tindrà la possibilitat de veure espectacles i representacions teatrals a partir de les 21 h, quan les sessions al castell hagin acabat.

La inscripció al congrés és gratuïta i està oberta a qualsevol persona, entitat o col·lectiu interessats.

Per a més informació i presentació de comunicacions, l'organització demana adreçar-se a aquestes adreces: fonotecamtra.cultura@gencat.cat; secretaria@irmu.org

Data: 

Divendres 19 oct

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Institut Ramon Muntaner
Correu electrònic de l'organitzador: 
secretaria@irmu.org