20 de maig: Darrer dia per a participar de la recollida de 'Dades x Violència x Dones'

Cartell activitat. Font: Iniciativa Open Data Barcelona
Dijous, 02/05/2024 fins Dilluns, 20/05/2024

El procés col·laboratiu d'aportació de dades obertes, vinculades a la violència vicària, finalitzarà el proper 20 de maig.

L'associació Iniciativa Open Data Barcelona, especialitzada en la promoció de les dades obertes, ha endagat una acció col·laborativa adreçada a associacions, empreses, entitats, institucions, per aportar dades obertes que continguin informació sobre la violència vicària o l'impacte de la violència masclista en infants i dones, per l'ampliació del portal Dades X Violència X Dones amb nous àmbits on es produeix aquesta violència, i obtenir una representació de totes les implicacions de la violència masclista en tots els àmbits de la vida.

El projecte 'Dades X Violencia X Dones', localitza i crea una gran base pública de dades sobre l’impacte de les violències masclistes, tot apostant pel dret d’accés a la informació accesible, comprensible i de llenguatge senzill i eliminant qüestions de complexitat tècnica. Es va iniciar l'any 2008.

Per a participar-hi, cal omplir un formulari i aportar dades publicades en format digital procesables, preferiblement Datasets amb llicència oberta, i sinó és possible, Arxius Digitals transformables en Base de dades que es poden trobar publicades en pàgines web d’administracions públiques o organitzacions de referència amb prestigi.

Per ordre de prioritat, aquests són els formats de dades més interessants:

  • Datasets ( Dades obertes): son un conjunt de dades disposades de manera que es puguin reutilitzar (com catàlegs de dades del govern, de la Generalitat de Catalunya, o la Junta d'Andalusia).
  • Dades procesables: Conjunts de dades que no estan en formats òptims per a la reutilització però es poden processar i convertir-los en reutilitzables (exemples d'aquests formats procesables són txt, excel, xml, json o csv o altres formats transformables en dades simples i reutilitzables)
  • Informes “acceptables”: PDF o un altre format textual que permeti fer scrapping (extreure les dades).

També està previst fer un esdeveniment col.laboratiu online per cercar dades conjuntament i posar en comú l’abast de les dades localitzades.

Data: 

Dijous 02 Maig

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Iniciativa Open Data Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@iniciativabarcelonaopendata.cat, iopendatabcn@gmail.com