21a Gran Festa del Cor en suport als infants i joves amb cardiopatia congènita

21a Gran Festa del Cor
Barcelona
Dissabte, 24/10/2015

El 24 d’octubre el Parc d’Atraccions Tibidabo acollirà, un any més, la Gran Festa del Cor en suport als infants i joves amb problemes de cor de naixement, que aquest any arriba a la seva vint-i-una edició.

Sabies que cada setmana a Catalunya neixen 14 infants amb cardiopatia congènita? La festa està organitzada per l’AACIC CorAvant, associació i fundació de cardiopaties congènites, i el Parc d’Atraccions Tibidabo, amb la voluntat de donar a conèixer la realitat de la cardiopaties congènites a la ciutadania i donar visibilitat a les més de 40.000 persones que tenen una cardiopatia congènita a tota Catalunya.

Un gran gest solidari: El dia de la festa, petits i grans han de pujar al Tibidabo i demanar a les taquilles del Parc l’Entrada Solidària. Fins a 16 anys l’entrada té un cost de 6 euros (inclou mocador i entrada al parc d’atraccions); i a partir de 17 anys el cost és de 26 euros (inclou mocador i entrada al parc d’atraccions).

Un dia ple d’activitats: La festa començarà a les 11.00h amb l’animació dels grups de gegants, bastoners i batukaires de Sta. Coloma de Gramenet. L’acte central que està previst que comenci a les 12.00h, tancarà amb una gran novetat: Un enlairament de bombolles de sabó (amb la col·laboració de l’equip de bombollesdesabo.cat). Durant tot el dia al Camí del Cel hi haurà el taller ‘Fes un dibuix per un infant que està a l’hospital’ i a la Plaça dels Somnis la gent d’Activijoc col·labora en la gran festa amb el taller “Pinta’m quatre ratlles” de maquillatge familiar.

A la tarda, i per quart any consecutiu, la Plaça dels Somnis del parc d'atraccions acollirà l'IV exhibició de dansa ‘Batego per tu’, on infants i joves de l’Escola de Dansa Mònica Escribà ballaran en suport dels infants i joves amb problemes de cor de naixement i ens transportaran al viatge del país de les meravelles.

Gràcies a la feina del voluntariat: Un any més la festa comptarà amb la col·laboració de prop de 150 voluntaris i voluntàries que pujaran al parc per donar suport a l’organització d’aquest gran esdeveniment.

Quatre dades sobre les cardiopaties congènites: Les malalties cardiovasculars són una de les anomalies congènites més freqüents en els nadons (1 de cada 120 naixements) Una cardiopatia congènita és una malformació de l’estructura del cor que s'inicia des del primer moment de la gestació i que necessita un seguiment mèdic al llarg de tota la vida i, sovint, tractament quirúrgic. Els avenços mèdics dels darrers anys han permès que el 90% dels infants que neixen amb aquesta patologia arribin a l’edat adulta reduint l'índex de mortalitat a un 5%. A Catalunya, actualment, hi viuen unes 40.000 persones amb problemes de cor de naixement. Totes lluiten dia a dia amb el seu cor per estudiar, treballar, tenir parella i formar una família. La societat ha d’estar preparada per afavorir la seva integració social, educativa i laboral.

Data: 

Dissabte 24 oct

Hora: 

11:00

Organitzador: 
AACIC CorAvant, associació i fundació de cardiopaties congènites
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@aacic.org