3 Tallers sobre com construir una cooperativa

Cartell de la formació sobre com cosntruir una cooperativa
Dilluns, 27/09/2021 fins Dijous, 30/09/2021
(En línia)

L'ateneu cooperatiu de Barcelona Coòpolis organitza una formació en què s'explica com fer els estatuts socials, el pla de viabilitat i el pla de sostenibilitat d'equips.

L'ateneu cooperatiu de Barcelona Coòpolis organitza una formació de tres tallers per aprendre a construir una cooperativa els matins del 27 al 30 de setembre. El curs està format per tres sessions i dirigit a introduir les persones que estan pensant en muntar una cooperativa en els aspectes més tècnics del procés.

La primera sessió està dedicada als aspectes que s'han de tenir en compte per tal de redactar els estatuts socials, que inclouen la definició, les bases de la societat, la tipologia de les persones sòcies, els drets i deures, el règim econòmic, els òrgans de govern, la gestió i la representació, així com el procediment de dissolució i liquidació de la societat. Aquest taller serà impartit per Marina Berga del Col·lectiu Ronda.

La segona sessió es dedicarà als aspectes econòmics del projecte cooperatiu, que es basen en l'estructura d’ingressos i despeses, i el compte de resultats abreujats A més, s'aportaran els materials necessaris per fer un esborrany del pla de viabilitat. Aquest taller anirà a càrrec de Ricard Garcia del Col·lectiu Ronda.

Durant la tecera sessió es treballarà el pla de sostenibilitat d'equips, és a dir, els aspectes relacionals i les dinàmiques de sostenibilitat humanes del projecte des d'una perspectiva de l'economia feminista. Es parlarà dels aspectes que ha de tenir en compte el règim de reglament intern com ara la importància dels processos i la diversitat de necessitats en l’organització, el règim de prestació de serveis, la sostenibilitat humana i econòmica de la cooperativa, la resolució de conflictes i l’aposta per la intercooperació.

Elba Mansilla de la cooperativa La ciutat invisible farà aquesta última part de la formació.

Data: 

Dilluns 27 set

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Coòpolis
Correu electrònic de l'organitzador: 
coopolis@bcn.coop