Curs '30 dies cap al residu 0'

 Font:
Diumenge, 01/12/2019 fins Dimarts, 01/12/2020
(En línia)

Curs/repte on-line per a reduir els plàstics d'un sol ús en l'àmbit quotidià. Articles informatius sobre l'impacte dels plàstics, reconeixement d'alternatives sostenibles i assessorament continuat.

Sabem que els plàstics d'un sol ús són un problema creixent. Però...sabem exactament per què? Coneixem l'impacte dels plàstics en els mars i el planeta, en la nostra salut, a escala social, en la pobresa dels pobles?

Sabem que reduir-los forma part de la solució, alhora que fem pressió per a que es legislin directrius estrictes en referència a l'envasat d'un sol ús i per a que les institucions adoptin mesures necessaries x al seu compliment.

Però...sabem què podem fer per a reduir-los, sense caure en solucins paradoxalment consumistes, elitistes i pràcticament impossibles d'executar?

En aquest curs introductori, coneixerem amb una mica més de profunditat i des dels diferents àmbits afectats, el problema dels plàstics d'un sol ús. A nivell general, de salut, i també a través d'articles específics sobre 15 dels productes d'un sol ús (o envasats en plàstic no-reutilitzable) que utilitzem en el nostre dia a dia.

Per suposat, aquest curs consta també de múltiples eines, alternatives i propostes per a un consum més responsable, oferint alternatives multi-nivell (això és, alternatives més o menys absolutes o "radicals" per als diferents punts de partida i necessitats personals) per a cadascun dels productes observats, així com per altres problemes genèrics dels plàstics.

Per acabar, l'última setmana del curs es destinarà a "empoderar" lxs participants a escollir productes/problemes lligats als plàstics d'un sol ús que es trobin en la seva vida quotidiana i no s'hagin tractat encara, i a investigar-ne l'impacte per a descobrir-ne les solucions possibles.

Aquest procés i molts d'altres es compartiran amb un guiatge i assessorament constant per part de la tutora i un espai de debat/comentaris a sota de cada secció, on poder interactuar amb la resta de participants i compartir solucions, dubtes i experiències.

Amb només 30 dies haurem ampliat el nostre nivell de conscienciació i informació en relació amb el problema del plàstic (factor indispensable per a un canvi sostingut en el temps) i haurem après alternatives que ens poden ajudar i guiar molt en aquesta transició. A més, haurem incorporat/augmentat el nostre esperit crític en aquest àmbit i les ganes de fer recerca i adoptar alternatives més sostenibles.

Un canvi de cara a l'any nou, o per a qualsevol moment de les nostres vides. Una oportunitat de guanyar salut, butxaca i un impacte més positiu a nivell mediambiental i social.

Data: 

Diumenge 01 des

Hora: 

00:00

Organitzador: 
Berta Garriga
Correu electrònic de l'organitzador: 
berta.arrelsvoladores@gmail.com