3a Contrapassada

Fotografia de l'escultura d'homenatge al contrapàs a Andorra
Prats de Lluçanès
Dissabte, 15/09/2018

El ball del contrapàs, precursos de la sardana, es va celebrar en les dues anteriors edicions a Ripoll, la darrera, el 2016.

El proper 15 de setembre, a Prats de Lluçanès, tindrà lloc la 3a Contrapassada, una trobada de pobles que ballen contrapassos, la dansa considerada precursora de la sardana. La trobada serà a quarts d'onze del matí a la plaça Vella de la població.

El programa revela, efectivament, que l'acte principal serà una ballada de contrapassos, amb sis pobles pobles convidats on també hi ha tradició d'aquest ball: Prats de Molló, Ripoll, Sant Genís de Palafolls, Moià, Banyoles i Ripoll, a més del contrapàs de Prats.

La festa proseguirà amb sardanes a càrrec de la Cobla Sabadell, la Cobla Mínima i el Grup Orquestral de Prats de Lluçanès. A les 14h hi haurà el dinar popular i la ballaruca als Jardins de Cal Bach (el preu del tiquet serà de 8€ els adults i 6€ els joves). L'acte tindrà una prèvia la vetlla anterior, a les 21 h a l'Esplai, amb una xerrada a càrrec del músic, mestre i historiador, Carles Mas, que explicarà els orígens del contrapàs i la sardana.

Data: 

Dissabte 15 set

Hora: 

10:30

Organitzador: 
Ajuntament de Prats de Lluçanès
Correu electrònic de l'organitzador: 
ajuntament@pratsdellucanes.cat