3es Jornades Disseny per viure: Diversitat funcional, pròtesis i ciborgs

 Font:
Barcelona
Dimecres, 21/11/2018 fins Divendres, 23/11/2018

Projectes que exploren com el disseny pot fer de mediador entre nosaltres i les nostres capacitats o la manca d'elles. La tecnologia, el disseny, l'empatia i una mirada social poden transformar en empoderament una situació inicial de discapacitat.

Com pot el disseny mediar entre nosaltres i les nostres capacitats?

En aquestes jornades s'intentarà oferir una mirada propositiva al voltant de la diversitat funcional. Tots, en algun moment, sigui per malaltia, edat, accident o simplement per haver-nos trencat una cama no respondrem al cos normatiu. Normalment les pròtesis externes ens ajuden a obtenir unes capacitats retallades. En realitat tots utilitzem pròtesis, de les ulleres a la roba, del llenguatge als mòbils, estem envoltats d'eines que augmenten les nostres capacitats.

Durant tres dies es veuran idees, propostes, projectes, que exploren com el disseny pot fer de mediador entre nosaltres i les nostres capacitats o la manca d'elles. Tecnologia, disseny, empatia i una mirada social poden transformar en empoderament una situació inicial de discapacitat. Des de l'art a l'esport, dels còmics de superherois al documental, una ullada transversal a un tema complex però alhora engrescador.

Unes jornades, comissariades per Òscar Guayabero, per conèixer projectes, experiències i reflexions sobre el disseny conscient i l'accessibilitat.

Si necessiteu interpretació en llengua de signes i /o mesures alternatives per facilitar la comunicació oral ho podeu sol·licitar al correu electrònic a reservesmuseudeldisseny@eicub.net amb 3 dies d'antelació.

Entrada gratuïta amb aforament limitat.

Data: 

Dimecres 21 nov

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Museu del Disseny de Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador: 
premsa.museudeldisseny@bnc.cat