Reconstrucció d'una barraca de pedra seca

Jornada de voluntariat per la reconstrucció d'una barrada de pedra seca amb el Gepec
Mont-roig del Camp
Dissabte, 21/09/2019

Jornada de voluntariat per la reconstrucció d'una barraca de pedra seca, dissabte 21 de setembre amb el Gepec a Mont-roig del Camp

El GEPEC-EdC, Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya és una associació sense afany de lucre, de defensa, de custòdia i d'estudi de la natura que té especial cura en la millora del medi ambient de les terres de l'Ebre, Priorat, Conca de Barberà i Camp de Tarragona, tot i que el seu àmbit legal és Europa.

La pedra seca és un element del paisatge mediterrani que també juga un important paper per la biodiversitat. Durant la jornada de voluntariat es podrà posar-se a la pell d'aquells pagesos que construien barraques per aixoplugar-se tot netejant els seus camps per poder-hi plantar i es podran aprendre alguns aspectes bàsics de l'antic art de la pedra seca. La intenció és retornar a la barraca el seu aspecte original tot refent aquelles parts que el pas del temps ha malmès.

Es comptarà amb la direcció d'un mestre marger i amb la col·laboració de l'Associació de Veïns Muntanya Roja i el Grup Barracaire de Mont-roig del Camp.

La barraca de l'Aufinac té diverses esllavissades que afecten a la seva estructura externa.Primer caldrà netejar de vegetació i desenrunar el que calgui. Després es passarà a reconstruir.

El punt de trobada és a 9 del matí a l'aparcament de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp (carretera de Colldejou).

Per a més informació i inscripcions consultar aquest enllaç.

Data: 

Dissabte 21 set

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Gepec
Correu electrònic de l'organitzador: 
secretaria@gepec.cat