5a edició de la jornada 10x10 Càpsules d'Innovació Social

5a edició de 10x10 Càpsules d'Innovació Social. Font: SUMAR
Barcelona
Divendres, 17/03/2017

A la jornada, que tindrà lloc el 17 de març, es presentaran 10 iniciatives que pretenen donar resposta a un repte: crear millors oportunitats d'ocupació i itineraris formatius per a joves desconnectats.

La Jornada 10x10 Càpsules d'Innovació Social és una iniciativa de l'empresa d'acció social SUMAR, que busca "conèixer noves idees i nous reptes, així com noves tèndencies dels serveis socials de casa nostra, a més d'esdevenir un punt d'intercanvi de coneixement innovador, entre les entitats del sector públic i del tercer sector, i una font d'inspiració i motivació per a les persones que composen les entitats socials de Catalunya".

El 17 de març tindrà lloc la 5a edició d'aquesta jornada, a l'Auditori del CaixaForum de Barcelona. S'hi presentaran 10 pràctiques per reconnectar els joves desconnectats al mercat laboral i a l'activitat formativa.

S'espera que aquests projectes serveixin de font d'inspiració als serveis socials del món local i a les entitats del tercer sector, per mirar de contrarestar una realitat en què un de cada cinc joves són persones desocupades que deixen de buscar feina i que passen a ser no demandants actives, és a dir, població desocupada oculta que desapareix de les estadístiques de l'atur. Amb l'esdeveniment també es pretén aportar coneixement innovador, tècnic i de gestió per millorar els serveis que s'ofereixen actualment als i a les joves desconnectats/des.

Amb l'objectiu d'ampliar les oportunitats dels joves, SUMAR, en col·laboració amb UpSocial, ha identificat 10 pràctiques innovadores provades amb èxit en diferents països del món enfocades a joves desconnectats: joves d'entre 16 i 24 anys sense l'ESO finalitzada, joves aturats sense formació adequada i joves sobrequalificats. Durant més de mig any, les dues entitats han analitzat 112 projectes, dels quals 20 finalistes es van presentar a un jurat format per experts del sector. Aquest jurat ha seleccionat "les 10 iniciatives més innovadores i amb major potencial per ser replicades a Catalunya". Aquestes pràctiques seran les que es presentaran a la jornada del 17 de març.

Data: 

Divendres 17 març

Hora: 

09:15

Correu electrònic Organitzador: 
info@sumaracciosocial.cat
Organitzador: 
SUMAR