8 anys de conflicte a Síria. El paper dels ajuntaments: solidaritat, acollida i construcció de pau

L’objectiu és recordar-ho i analitzar què s’està fent des de l’àmbit municipal. Font: Unsplash.
Barcelona
Divendres, 15/03/2019

El 15 de març, Fundació per la Pau organitza la sessió al Museu d’Història de Barcelona.

El proper divendres 15 de març a les 9.30 h, Fundació per la Pau, juntament amb la Xarxa Alcaldes i Alcaldesses per la Pau, organitza l’acte ‘8 anys de conflicte a Síria. El paper dels ajuntaments: solidaritat, acollida i construcció de pau’.

L’activitat compta amb la col·laboració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.

El mateix 15 de març, es compliran 8 anys de l’inici de la guerra de Síria. L’objectiu és recordar-ho i analitzar què s’està fent des de l’àmbit municipal.

Presentat i moderat per Cristina Mas, periodista internacional del Diari Ara, la inauguració anirà a càrrec de Josep Mayoral, alcalde de Granollers i vicepresident de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau i Jordi Armadans, director de Fundipau.

A continuació, es donarà pas a la taula rodona d’obertura ‘De Síria a Catalunya: veus des del conflicte i el desplaçament forçós’, que compta amb Shahd Zaroor, estudiant d’arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Nour Salameh, investigadora al Programa d’Igualtat de Gènere de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i dues sirianes refugiades i residents a Catalunya.

La segona taula rodona es centrarà en l’anàlisi dels 8 anys de conflicte amb Lurdes Vidal, directora de l’Àrea el Món Àrab de l’IEMed i Eduard Soler, investigador sènior i coordinador científic del projecte MENARA del CIDOB.

La tercera taula aborda el tema ‘El paper dels ajuntaments: refugiats i incidència internacional’, amb Meritxell Budó, presidenta del Fons Català de Cooperació, Manel Vila, director de cooperació Internacional de la Generalitat de Catalunya i David Llistar, director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

Per finalitzar l’acte, es farà la lectura del manifest de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau sobre Síria.

L’accés és gratuït i per assistir, cal enviar un correu a l'adreça electrònica sserrano@fundipau.org.

Data: 

Divendres 15 març

Hora: 

09:30

Organitzador: 
Fundipau
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@fundipau.org