Acte central de la campanya 'Som comerç just i banca ètica'

'La revolució de les butxaques públiques' és el lema de la XIX campanya 'Som comerç just i banca ètica'
Barcelona
Dijous, 10/05/2018

La campanya 'Som Comerç Just i Banca Ètica' d'enguany posarà el focus en la compra pública ètica. L'acte central de la iniciativa tindrà lloc el 10 de maig, a Barcelona.

La despesa de les administracions públiques en contractes per a l’adquisició de productes, serveis i infraestructures representa el 17% del PIB de la Unió Europea. Si les administracions prioritzessin el comerç just, les finances ètiques i l'economia social i solidària, la compra pública seria una eina molt poderosa per impulsar el consum crític i responsable i la justícia social. Des de fa uns anys, s'han aprovat declaracions institucionals a favor de la contractació pública responsable, però, ara com ara, només el 0,17% de les compres de comerç just són fetes per les administracions públiques. Davant això, 'Som Comerç Just i Banca Ètica' afirma que cal fer un pas més. Així, l'eix de la campanya 2018 serà 'La revolució de les butxaques públiques'.

L'acte central de la campanya tindrà lloc dijous 10 de maig, a les 11.00 hores, a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Portarà per títol 'Fem un cafè de comerç just amb els nostres representants polítics' i s'hi explicarà què implica potenciar el comerç just i les finances ètiques en la compra pública i quins són els reptes que encaren les institucions en aquest sentit.

La campanya comença a escalfar motors i ja ha fet públic el Manifest 2018, així com l'espot. Les entitats que vulguin donar suport a la iniciativa poden adherir-s'hi i organitzar activitats al seu municipi.

La campanya ‘Som comerç Just i Banca Ètica’ està impulsada per Setem Catalunya, la Xarxa d’Economia Solidària, FETS, Fiare, Alternativa3 i Intermón Oxfam.

Data: 

Dijous 10 Maig

Hora: 

11:00

Organitzador: 
Som comerç Just i Banca Ètica
Correu electrònic de l'organitzador: 
tarragona@comercjustibancaetica.org