Àgora Jove 2019

 Font:
Barcelona
Dissabte, 18/05/2019

Sota el lema ‘Igual de diferents’, el dissabte 18 de maig, tindrà lloc l’Àgora Jove 2019 que organitza anualment el Consell Nacional de Joventut de Catalunya.

El Consell Nacional de Joventut de Catalunya, organitza un any més l'Àgora Jove, un espai de formació, debat i treball en xarxa entre entitats juvenils que pretén fomentar una formació contínua de l'associacionisme juvenil i la generació de discurs crític sobre diferents àmbits.

La jornada, que tindrà lloc el dissabte 18 de maig al Centre Cívic Joan Oliver 'Pere Quart' (Barcelona), ha escollit la participació juvenil de les persones amb diversitat funcional com a temàtica principal i que tindrà per lema ‘Igual de diferents’.

L’objectiu de la trobada serà reflexionar i debatre sobre com garantir la participació inclusiva dins les associacions juvenils i com treballar en favor dels drets de les persones joves amb diversitat funcional.

PROGRAMA

10h-12h | Tallers: trenquem barreres comunicatives! amb FESOCA i JUP Barcelona: Experimentació i debat sobre els obstacles existents per a les persones amb diversitat funcional.

12h-13.30h | Xerrada sobre la participació juvenil i la diversitat funcional: Reflexió col·lectiva sobre la situació del jovent amb diversitat funcional a Catalunya pel que fa a les barreres interseccionals que impedeixen la plena participació en les diferents esferes que afecten a la seva vida, posant èmfasi en la participació en espais associatius.

15h-16.30h | Sentim el cine amb Inclús, Barcelona International Disability Film Festival: Viurem el cinema tal i com una persona amb diferent capacitat visual i/o auditiva ho viu. A partir d’aquests experiments, reflexionarem entre totes sobre les dificultats i oportunitats que l’actual món del cinema ofereix a les persones amb diversitat funcional.

16.30h-18.30h | Taula rodona: Experiències i bones pràctiques: Coneixerem diferents experiències i bones pràctiques actuals que es duen a terme a Catalunya on l’eix fonamental és la construcció d’associacions i/o projectes inclusius. Analitzarem els elements potencials a ser replicats per les nostres entitats i podrem debatre què tenen en comú les diferents experiències, així com quins reptes suposen.

18.30h-19.30h | Estratègies col·lectives per un associacionisme inclusiu amb ECOM: Debatrem al voltant d’estratègies per promoure la participació, posant el focus en com construïm associacions accessibles, en tots els sentits, per tal que siguin inclusives i obertes a tothom.

19.30h | Monòleg amb Marc Buxaderas i 'tapeo': acabarem aquesta jornada tot compartint menjar i rialles. El monòleg tractarà sobre les situacions quotidianes que passen les persones amb diversitat funcional amb l’objectiu que la gent reflexioni tot rient.

L’Àgora Jove és un espai gratuït i obert a persones joves de tot Catalunya i a membres d'entitats o col·lectius juvenils. Per assistir-hi cal omplir el següent formulari abans del 10 de maig de 2019.

Data: 

Dissabte 18 Maig

Hora: 

09:30

Correu electrònic Organitzador: 
consell@cnjc.cat
Organitzador: 
Consell Nacional de Joventut de Catalunya