Art urbà i Holocaust

Art Urbà i Holocaust. Font: Observatori Europeu de Memòries (EUROM)
Barcelona
Dimecres, 25/01/2023

La memòria històrica i l'art urbà es donen la mà a La Model en el Dia Internacional en Record de les Víctimes de l’Holocaust.

L'Observatori Europeu de Memòries (EUROM) de la Fundació Solidaritat UB organitza una jornada de diàleg sobre la memòria de l'Holocaust a través de l'art urbà. La ponència central anirà a càrrec de Vered Glickman, directora del Centre de Llengua Hebrea de l’Institut Cultural Israelià de Budapest i comissària de l’exposició 'Street. Art. Holocaust', que es prepara a la mateixa ciutat. Després de la intevenció de Glickman, s'obrirà un debat entre la filòsofa i l'artista català Roc Blackblock moderat per la professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona Núria Ricart.

L'objectiu d'aquesta trobada que aglutinarà memòria de l'Holocaust i art urbà és tractar les motivacions i reptes que enfronten els i les artistes a l'hora de representar aquestes memòries així com analitzar l’impacte dels seus treballs en la percepció de la història i la memòria de l’Holocaust per part de la ciutadania. L'esdeveniment se celebrarà coincidint amb el Dia Internacional en Record de les Víctimes de l’Holocaust, el 25 de gener, i es durà a terme a l'emblemàtic espai de La Model de Barcelona. Es tracta d'un acte gratuït, però cal inscripció prèvia a través d’aquest enllaç.

Data: 

Dimecres 25 gen

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Observatori Europeu de Memòries (EUROM)
Correu electrònic de l'organitzador: 
observatori.memories@ub.edu