Assemblea General FaPaC: les AMPA de Catalunya decideixen accions

Assemblea General FaPaC
Vila-seca
Dissabte, 03/10/2015

La FaPaC celebra una Assemblea General, dissabte 3 d'octubre, a l'Institut Vila-seca (Tarragona). Més de 2.200 AMPA federades de Catalunya estan cridades a participar-hi.

Les AMPA de Catalunya decidiran el seu full de ruta d'accions prioritàries per incidir aquest curs en l'actual model educatiu. Ho faran en el marc d'una Assemblea General convocada per la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya. Més de 2.200 AMPA hi estan cridades a participar i fer sentir la seva veu i les seves propostes de futur. La trobada tindrà lloc a partir de les 10:00 del matí fins a les 17:30 de la tarda, a l'Institut Vila-seca d'aquesta població del Tarragonès.

L'assemblea general serà una trobada clau i summament decisiva, ja que tindrà un marcat caràcter polític: serà el marc en què les AMPA i famílies posaran les bases al full de ruta que seguiran d'ara endavant i al pla d'accions que portaran a terme aquest curs per incidir contundentment en l'educació del país.

El model educatiu actual es troba a la corda fluixa, amenaçat per factors diversos com són la pobresa infantil, les retallades i la manca d'ajudes suficients, els efectes nocius de la LOMQE, la manca de democràcia a les escoles, les dificultats de participació real de les famílies, entre d'altres. Davant d'aquest escenari, com a federació d'AMPA majoritària a Catalunya -tant a primària com a secundària- la FaPaC fa una crida a totes les associacions de mares i pares, i famílies en general, a participar activament en l'Assemblea General per fer sentir la seva veu, treballar conjuntament i aconseguir transformar la situació actual que amenaça el futur dels nostres fills i filles.

Tallers de reflexió i debat

L'Assemblea General s'articularà al voltant de cinc Tallers on les famílies tindran l'oportunitat de reflexionar i intercanviar punts de vista sobre els següents temes cabdals: pobresa infantil, LOMQE, planificació: oferta i futur de l'escola pública, model educatiu que ens cal, i participació dels infants i joves a les AMPA i la FaPaC.

Hi haurà un Espai sobre Fiscalitat a les AMPA per atendre consultes de les associacions a dubtes i inquietuds que n'estiguin relacionades. També, un espai informatiu sobre el Carnet AMPA-FaPaC, un carnet per a les famílies. Es tracta d'un nou recurs que la federació posa a disposició de totes les associacions federades amb el qual poden accedir a avantatges en la compra de productes i serveis de consum habitual amb determinades empreses i entitats de l’economia social i cooperativa. A més, aquest carnet permet promocionar l'acció social de la FaPaC i estrènyer els vincles entre les famílies i les AMPA.

La inscripció a l'Assemblea General és gratuïta. Hi haurà servei gratuït de monitoratge per a la mainada.

La trobada es tancarà amb una Roda de premsa per anunciar les principals conclusions de la jornada.

Programa

09h15 Inici acreditacions
10h00 Benvinguda del President de la FaPaC
10h05 Inici tallers
a Pobresa infantil: com lluitar-hi en contra?
b LOMQE
c Oferta i futur de l’escola pública. Planificació.
d Quin model educatiu ens cal?
e Participació dels infants i joves a les AMPA i FaPaC

11h30 Pausa cafè
12h00 Inici tallers
a Pobresa infantil: com lluitar-hi en contra?
b LOMQE
c Oferta i futur de l’escola pública. Planificació.
d Quin model educatiu ens cal?
e Participació dels infants i joves a les AMPA i FaPaC

12h50 Dinar de la mainada

13h25 Finalització dels tallers

14h00 Dinar

15h10 Sessió de tarda:
a Presentació de les conclusions de cada taller.
b Lectura i aprovació noves qüestions rebudes.

17h15 Cloenda i comiat
17h30 Tancament

Data: 

Dissabte 03 oct

Hora: 

09:30

Correu electrònic Organitzador: 
fapac@fapac.cat
Organitzador: 
Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya